Ulice: Scenárista Jakub o sobě dává znovu vědět, a to podezřelým článkem, který vystraší Máru i Bruna

Ulice: Scenárista Jakub o sobě dává znovu vědět, a to podezřelým článkem, který vystraší Máru i Bruna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zda se spisovatel a scenárista Jakub Štěpánek vrací do Ulice, anebo se jen připomíná skrze nový článek, který zvedne mandle Kryštofovi i Brunovi, to zatím na základě ukázky z nejnovějších dílů nelze spolehlivě posoudit. Tak či onak Máru a Bruna dožene jejich morbidní pomsta s hrobem…

Pomsta s hrobem se teď vymstí Márovi i Brunovi

Fakt, že Jakub (Jan Mansfeld) si hrál na Kryštofova kamaráda, a přitom mu ve skutečnosti chodil za manželkou, je silná káva sám o sobě. Když se však Mára (Kryštof Rímský) ještě navíc dozvěděl, že Jakub plánoval unést jeho synka Vojtu (Felix Šrámek), rozhodl se šeredně pomstít s vědomím, že spravedlnosti by se stejně jinak nedočkal. Policie má u podobných případů obvykle svázané ruce. Kryštof se tedy zařídil po svém a s Brunovou (Jaroslav Blažek) pomocí nalákal Jakuba do auta a odvezl na opuštěné místo v lese. Tam nicnetušícího scenáristu shodili do vykopaného hrobu a pohrozili mu pohřbením zaživa. Výhrůžku měl podtrhnout děsivý paralyzér.

Vracejí se nejen dobří holubi…
Vracejí se nejen dobří holubi… | Zdroj: TV Nova

Zdálo se, že to zabralo. Jakub Štěpánek se pořádně polekal a konečně zmizel ze scény. Údajně se přesunul do zahraničí, snad za nějakým novým pracovním projektem, a Marečkovi doufali, že už o něm nikdy neuslyší. Minulost má ale bohužel nepříjemnou vlastnost připomínat se ve chvílích, kdy se to hodí nejméně. Právě teď, když se vztah Kryštofa a Karly (Markéta Stehlíková) konečně dává dohromady, zaplní pulty trafik noviny s Jakubovým článkem, ve kterém se rozepsal právě o hrůzném zážitku s hrobem. Evidentně mu za tu dobu otrnulo, dokonce nepříjemné zkušenosti využil k rozepsání slibného scénáře. Sice se tam nepíše přímo o Kryštofovi a Brunovi, ale pokud bude natočen film, někdo si to dá určitě dohromady a celá akce s únosem a vydíráním na naše dva výtečníky praskne.

Kryštof chce doufat, že Jakub jenom žvaní a ve skutečnosti se k takovému kroku neodhodlá, ale Bruno jeho optimismus nesdílí. Je mu jasné, že Karla by je v tom poznala na první dobrou. Podle Máry by na jeho film do kina nikdy nešla, ale dá se na tak zoufalou naději spoléhat? Jestli vyjde najevo, co přesně se tenkrát odehrálo v lese, jak to zamává s obnoveným vztahem Karly a Máry?

Diváci o Štěpánkův návrat nestojí – mírně řečeno

Zpráva o možném návratu Jakuba Štěpánka samozřejmě okamžitě vyvolala poprask i na sociálních sítích – a spolu s ním ne zrovna potěšené reakce. Koneckonců můžeme směle prohlásit, že se jedná o jednu z nejméně oblíbených postav v seriálu a o jednoho z největších tamních padouchů. Snad nikdo ho neměl rád a každý ocenil, když se z obrazovek konečně vytratil. „Panebože, kdo ten scénář vymýšlí, ve škole jedna podrazačka a teď ten slizký blboun, nemůže být aspoň jeden seriál normální?“ rozčiluje se divačka a ve svém hněvu není ani zdaleka jediná. Mnozí volí i mnohem ostřejší výrazy.
Nezbývá než doufat, že pokud se scenárista Štěpánek skutečně vrátí, nebude to na dlouho.

Zdroje článku: