Ulice: Lucie Vondráčková naznačila, jak to bude se Soňou dál. Vztah nikomu nerozbije, to si herečka ohlídala

Ulice: Lucie Vondráčková naznačila, jak to bude se Soňou dál. Vztah nikomu nerozbije, to si herečka ohlídala
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucie Vondráčková v nedávném rozhovoru prozradila, jak vnímala příchod do Ulice a co si myslí o chování své postavy. Soňa si s sebou nese velké trauma, a tak je snazší ji trochu pochopit. Na otázku, zda se sblíží s Prokopem, odvětila, že vztah nikomu bortit nebude.

Seriálové role odmítala, až doteď

První scéna, ve které se objevila Soňa Čechová, se odehrála ve škole. Zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková začala točit v dubnu a teď už s kolegy pracuje na únorových dílech. Na první natáčecí den v Ulici si moc nevzpomíná, jen ví, že se tam okamžitě cítila jako doma. Natáčení ostatně probíhá ve Strašnicích, kde chodívala na základní školu. Kdykoli má mezi jednotlivými výstupy trochu času, jde se projít po okolních místech, na kterých vyrůstala. Není divu, že příchod do seriálu vnímá jako skutečný návrat domů.

Pěkné nabídky na seriálové role dostávala už delší dobu, nikdy je ale nemohla přijmout kvůli dětem nebo velké vzdálenosti od domova. Pak přišla šance zahrát si právě v nekonečné Ulici. Tu Lucie pokládá za fenomén. Seriál je tady s námi ostatně už osmnáct let a zahrála si v něm řada legendárních herců, které má jako své vzory. Zřejmě tedy zatoužila kráčet v jejich stopách. Samozřejmě danou možnost nejdříve probrala s tříčlennou rodinkou a všichni se shodli, že by to mohli zkusit.

Soňa nebude nikomu ničit vztah

Příchod Soni nevyvolal příliš velké nadšení u diváků, kteří se s každým dalším dílem víc a víc utvrzují v přesvědčení, že jde o intrikující potvoru, jež touží sesadit Magdu z ředitelské židle a vmanipulovat Prokopa do vztahu. Soňa údajně žije ve spokojeném manželství, ale o pravdivosti jejích slov fanoušci seriálu pochybují.

Do školy vnáší konflikty a vyhledává příležitosti, jak ostatním pedagogům ztrpčit život. Naplno říká, co si myslí, je rázná a postrádá empatii. Se studenty zachází velmi nešetrně, z Otíka si dělá legraci kvůli fyzické kondici, u Magdy vyhlíží každou chybičku, které by se mohla chytit a již by proměnila v obrovskou kauzu. Obzvlášť nafukuje její údajně nadstandardní vztah ke studentovi Matěji Dvořákovi.

„Vím, že teď už začne trochu problém,“ naznačila v pořadu TV Nova Lucie Vondráčková, jak se bude Sonin příběh dál vyvíjet. „Jako Soně se mi nelíbí, jaký vztah má Magda s Matějem. To, co jsem zažila na minulé škole, odkud jsem musela odejít, trošku ospravedlňuje pro mě jako herečku to, jak teď řeším problémy. Z malých věcí dělám velblouda, ale je to dané tím, co jsem zažila předtím. Když se setkáte s nějakým traumatem ve svém životě, tak už se potom k němu nechcete ani přiblížit a začnete vyšilovat ještě dřív, než to může nastat. To je právě Sonin problém. Ona se mnoha věcí bojí dopředu, protože je už jednou zažila, a tak nechce, aby k nim došlo a aby Magda měla problémy.“

Soňa si na Magdu stěžuje i Ireně.
Soňa si na Magdu stěžuje i Ireně. | Zdroj: TV Nova

Ačkoli se Soňa bude snažit mít s Magdou dobrý vztah, začne to brzy hodně skřípat. Co se Prokopa týče, s tím si Soňa rozumí díky společnému pohledu na alternativní způsoby výuky.

Hrozně jsem nechtěla někomu bortit vztah nebo ničit něco, co je hezké. To byla první věc, na kterou jsem se ptala, když jsem roli přijímala, protože to nemám ráda ani v životě, ani jako herečka. A to tam zatím nenastává, takže pokud bude Soňa v nějakém vztahu, tak v novém, a ne v něčem, co by bourala.

Prokop je ale volný, s Magdou se rozešel, takže kdyby s ním Soňa přece jen začala chodit, bourala by akorát vlastní manželství.

Zdroje článku: