Nečekaný rozchod v Ulici: Lumír a Kateřina jdou od sebe kvůli Ingrid

Nečekaný rozchod v Ulici: Lumír a Kateřina jdou od sebe kvůli Ingrid
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kateřina považovala Ingrid za dobrou a spolehlivou kamarádku. Nikdy by ji nenapadlo, že je osud postaví proti sobě. Ale to se změnilo, když před Ingrid zmínila své plány do budoucna a přání bydlet společně s Lumírem. Netušila, že zdánlivě neškodná zmínka rozpoutá dohady, které skončí rozchodem.

Kateřina se dotkla citlivého místečka

Kateřina (Martina Randová) si teď nejspíš vyčítá, že nedávno nadhodila před Ingrid (Jana Sováková) téma společného bydlení se svým přítelem Lumírem (Václav Svoboda). Neúmyslně tak uhodila na citlivou strunu a zasela semínko, jež vyklíčilo v pěkně ničivou rostlinku…

Třebaže si Kateřina a Ingrid své neshody následně vyříkaly, jistá hořkost mezi nimi zůstala. Ingrid byla opakovaně ujištěna, že ji samozřejmě nikdo nevyhání ani z bytu, ani ze života Nyklových, přesto se od oné chvíle chová odtažitě a chladně. Už to mezi kamarádkami není jako za starých dobrých časů. Kateřinu to trápí tím víc, že jí na přátelských vztazích s Lumírovou rodinou upřímně záleží. Ale Nyklovi jí nikdy nedají nic zadarmo, tedy alespoň ne Vilma (Jaroslava Obermaierová).

Vilma očerňuje Kateřinu a zastává se Ingrid

Ačkoli vše začalo zdánlivě nevinnou debatou o stěhování, skutečné drama odstartoval až náhlý odjezd Ingrid do Málkova. Jeden ze synovců, o které se stará od sestřiny smrtelné autonehody, je nemocný a potřebuje její péči. Jakmile však vyjde najevo, že chlapec má obyčejnou rýmu a nic vážnějšího, právě Vilma dospěje k názoru, že Ingrid opouští Prahu z docela jiného důvodu. Kvůli Kateřině!

Tenhle závěr si paní Nyklová pochopitelně nenechá pro sebe. Ihned uhodí na Lumíra a začne se před ním do Kateřiny navážet, ostatně jako vždycky. Nemá ji ráda už od chvíle, kdy do Ulice přijela z Děčína, aby po Vavruškové převzala hospodu. Z Děčína ještě nikdy nepřišlo nic dobrého a Kateřina je vůbec to nejhorší zlo, které se chudáka Ingrid snaží vystrnadit.

Taky spolu vůbec nemusíme být, řekne Kateřina Lumírovi

Lumír matčiny řeči pokaždé rázně uťal, ale v tomhle případě je i jemu jasné, že Ingrid zřejmě opravdu neodjela jen kvůli synovci. Když to pak před Kateřinou zmíní a znovu na ni vytáhne nedorozumění o společném bydlení, dojde milé paní hospodské trpělivost. Už ji vážně nebaví donekonečna se za něco omlouvat a být pořád ta chápavá, která sebou nechá zametat. Neudrží se a na rovinu Lumírovi poví, jak to celé vnímá.

Vzápětí z obou stran padnou zraňující slova, která už nepůjde vzít zpátky. A tak se vztah Lumíra a Kateřiny pořádně otřese v základech.

Bude jejich unáhlený rozchod definitivní, nebo si k sobě dokážou znovu najít cestu? Koneckonců se mají pořád rádi a chtějí spolu být. Jen musejí vymyslet, jak to udělat, aby Lexík (Filip Hornyak) nebyl smutný, aby se Ingrid necítila odstrčená a aby Kateřina přestala mít pocit, že je mezi Nyklovými nevítaným vetřelcem.

Udobří se Lumír a Kateřina? Zdroj: TV Nova

Premiérové díly seriálu Ulice můžete sledovat od pondělí do pátku na TV Nova v podvečerním čase od 18:25, případně na Voyo s týdenním předstihem.

Zdroj článku:
  • Tisková zpráva TV Nova