Zpátky do minulosti s Ulicí: Osud k Simoně nebyl vždy shovívavý, ale dočkala se štěstí v podobě Rudolfa

Zpátky do minulosti s Ulicí: Osud k Simoně nebyl vždy shovívavý, ale dočkala se štěstí v podobě Rudolfa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ženy jako Simona Pavlicová jsou oblíbené v Ulici i běžném životě, protože jejich optimismus a smích dokáží člověku hned zlepšit náladu. Ačkoli mnohé Simoniny příběhy skončily nešťastně, nenechala se tím zlomit. Nakonec přece jen našla vytoužené štěstí, když se provdala za Rudolfa Hložánka.

Nemakačenko Pepan přežíval jen díky Simoně

Svérázná, ale pohodová kadeřnice Simona (Pavla Tomicová) vyvolávala v divácích rozporuplné reakce. Někomu padla do oka, sotva se objevila, jiní si museli teprve zvyknout na její proříznutou pusu a přímočarost. Postupně se ale zařadila mezi nejoblíbenější hrdiny Ulice, zejména pro svou ustavičnou potřebu někoho ochraňovat a opečovávat. Od života si nepřála nic víc než hodného muže, který by ji měl rád navzdory kilům navíc. K tomu pravému se ale musela dopracovat přes řadu velkých omylů.

Její první osudovou chybou byl motorkář Pepan (Tomáš Matonoha), jenž se jí pověsil na krk jen proto, aby nemusel pracovat a měl se u ní jako prase v žitě. Simoně to začalo jít pěkně rychle na nervy a nastolila mu režim, před kterým radši utekl. Později se vrátil, protože mu policie uložila domácí vězení. Když se provalilo, že čeká dítě s jistou Blaženkou Konopáskovou (Petra Špalková), Simoně se v jistém smyslu ulevilo. S její pomocí mohla Pepana konečně dotlačit k rozvodu a mít od něj svatý pokoj.

Pan profesor měl vůči výstřední kadeřnici nemalé výhrady

Dalším důležitým mužem v životě Simony se stal Jiří Kreuzer mladší (Otakar Brousek ml.), ačkoli mezi nimi neproběhlo nic romantického. Jiří byl gay a pro Simonu zastával funkci nejlepší kamarádky. Ona se nějakou dobu starala o jeho tatínka, Jiřího Kreuzera staršího (Vladimír Brabec), bývalého profesora dějin literatury. S tím nebylo právě lehké pořízení. Velmi vzdělaný, ale také velmi přísný pán miloval ve všem pořádek, měl zálibu ve filozofických debatách, vážné hudbě a historii. Rozhodně dvakrát nejásal, když mu syn vybral za ošetřovatelku kadeřnici, která měla do uhlazené intelektuálky daleko. Nakonec si na sebe zvykli a stali se z nich dobří přátelé.

Pavla Tomicová dnes, TK k Letním shakespearovským slavnostem
Pavla Tomicová dnes, TK k Letním shakespearovským slavnostem | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Byl to právě starý pan Kreuzer, kdo navrhl, aby se Simona s Jiřím pokusili o dítě. Umělé oplodnění jim ale nevyšlo a Jiří si následně našel přítele, Martina Havránka (Filip Blažek). Ten bohužel zemřel při autonehodě a do života Simony i Jiřího pak vstoupila jeho dcera Markéta (Berenika Kohoutová), s níž byly neustále nějaké problémy. Simona ji přesto vzala pod křídla a pokusila se z ní vychovat lepšího člověka.

Simona našla štěstí s Rudou Hložánkem

Velký zlom u Simony nastal, když se na scéně objevil Rudolf Hložánek (Václav Kopta), z nějž se vyklubala její osudová láska. Byl to bratr jejího kamaráda Tondy (Miroslav Hanuš), od něhož by se však nemohl více lišit. S chutí se smál a lidi ho měli rádi všude, kam přišel – ačkoli s chůzí to neměl jednoduché. Utrpěl zranění, kvůli kterému se špatně pohyboval. Se Simonou si porozuměli prakticky okamžitě, zásnubní prstýnek jí poslal autíčkem na dálkové ovládání. Na svatbě jim šel za svědka právě Tonda.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 87. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 95–101. ISBN 978-80-724-3616-3.