Zavzpomínejte na veselé mikulášské nadílky v Ulici za posledních 18 let

Zavzpomínejte na veselé mikulášské nadílky v Ulici za posledních 18 let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už od roku 2005, kdy se Ulice začala vysílat, jsou součástí seriálu pravidelné mikulášské nadílky. Příjemné oživení herci vítají, i když musejí kvůli kostýmům a líčení trávit více času v maskérně. Letos padl los na Marečkovy, zavzpomínat můžeme ale i na předchozí roky.

Seriál Ulice oslavil osmnáct let, a protože se vysílá každý všední podvečer a kopíruje reálný čas, nevynechává ani oblíbené svátky, významné události a tradice. Každý rok tak přináší i mikulášskou nadílku. Letos se krásného úkolu zhostili Marečkovi, konkrétně Věrka coby Mikuláš, Karla v podobě anděla a Kryštof jako hrozivý čert, který rozplakal dokonce i svého synka Karlíka.

V minulosti se ale v kostýmech a maskách vystřídala řada dalších herců. U některých se dalo snadno odhadnout, za koho by mohli jít, ale u jiných byla výsledná volba poměrně překvapivá, komická a o to zábavnější.

Lumírovo první místo

Pravidelní diváci Ulice si jistě vzpomenou, že součástí kouzelného zvyku byl nejedenkrát Lumír Nykl (Václav Svoboda). Pro svůj milý úsměv a poněkud výraznější postavu se do role obtloustlého a růžolícího andílka hodil, snad proto jej ztělesnil hned dvakrát. Tvůrci mu nicméně dopřáli i důstojnější vzhled samotného Mikuláše. Lumír má vlastně za tu dlouhou dobu, co Ulice běží na obrazovkách, na kontě úctyhodné prvenství, co se počtu mikulášských převtělení týče.

Mikuláš Bedřich, čert Jarda a andílek Lumír
Mikuláš Bedřich, čert Jarda a andílek Lumír | Zdroj: TV Nova

Na paty už mu zdárně šlape dcera Vendula (Anežka Rusevová) a kamarád Mário Doubek (Jiří Kniha), jenž je vždycky zárukou vtipných situací. Oba dvakrát představovali čerty a jednou anděla, zatímco Lumír se dosud ani jedinkrát nestal čertem, ale věříme, že i to by s přehledem zvládl. Koneckonců, co není, může v budoucnu ještě být.

Minulý rok se nám Lumír s přítelkyní Kateřinou (Martina Randová) postarali o hodně netradiční nadílku, když se kvůli nedorozumění oba přestrojili za Mikuláše. To se pak skupince rýpavých dětí hodně těžko vysvětlovalo, ale pomohlo to Lumírovi a Kateřině, aby se sblížili.

Thea jako anděl, Terka coby čertice a Mikuláš Matěj
Thea jako anděl, Terka coby čertice a Mikuláš Matěj | Zdroj: TV Nova

Mikuláš důstojný i trestající

K oblíbeným uličníkům patřili Bedřich Liška (Adrian Jastraban) a Matěj Jordán (Jakub Štáfek), kteří už sice seriál opustili, ale můžeme na ně vzpomínat mimo jiné právě jako na svérázné Mikuláše. Z Bedřicha vždy vyzařovala důstojnost, zatímco Matěj měl do svatého muže hodně daleko. Asi nikdy nezapomeneme na to, jak v kostýmu a s berlou v ruce potrestal hříšníka Libora Jeřábka (David Vobořil), který ubližoval jeho sestře Tereze (Patricie Pagáčová).

Překvapivé čertice

Co se týče pekelníků, dlouho mezi nimi neměl konkurenci Jarda Hejl (Martin Hofmann), jemuž to ale slušelo i coby Mikuláši. Dokonce i Jarouškova máma, noblesní profesorka Miriam Hejlová (Hana Maciuchová), se převtělila do čertice, za jejíž maskou by ji poznal málokdo. Také samotná Tereza Jordánová se dvakrát přestrojila za sexy čertici, ačkoli by ji člověk tipoval spíše na anděla.

Takhle vypadala nadílka u Hejlových.
Takhle vypadala nadílka u Hejlových. | Zdroj: TV Nova

Ať už ale obléknou jakýkoli kostým, herci si tohle milé zpestření vždycky užívají, i když pro kostymérky a maskérky to znamená plné ruce práce navíc a mnohem déle trvající líčení.

Zdroj článku:
  • Tisková zpráva TV Nova