Tři lásky Kryštofa Marečka z Ulice a trable, které jim způsobil

Tři lásky Kryštofa Marečka z Ulice a trable, které jim způsobil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza, Monika a Karla, to byly tři ženy, které v různé míře zasáhly do života Kryštofu Marečkovi. S Terezou Jordánovou chtěl chodit, ale nic z toho nebylo. Monika Farská mu odepřela dítě a utekla do Afriky. Štěstí měl konečně nalézt s policistkou Karlou Taubrovou, ale i tam se to pomalu hroutí.

První Márovou holkou v Ulici byla Tereza Jordánová

Teď, když se Mára odhodlává k rozvodu se svou životní láskou Karlou, by možná bylo dobré zavzpomínat na všechny jeho lásky v Ulici. Tou úplně první se stala Tereza Jordánová. Sympatie mezi nimi ale nakonec nepřerostly v nic vážnějšího – byl to pouhý úlet. Jejich vztah navíc výrazně ovlivnila vážná autonehoda, po které Tereza skončila na dlouhou dobu v nemocnici. Zpočátku nebylo vůbec jisté, zda přežije.

Už tehdy Kryštof vyváděl samé vylomeniny. Nehodu svým způsobem zapříčinil právě on, protože se příšerně opil a rušil při řízení kamarádku Sašu Třešňákovou, která tak, ač střízlivá, s autem nabourala.

Ani s Monikou Farskou nenašel to, co hledal

Mára nebyl nikdy vzorem ctností. Se svou druhou, tentokrát už vážnější, přítelkyní Monikou začal podnikat a provozovat bar Coolna. Když se ale Monika zamilovala do jiného a odstěhovala se, Kryštof spadl do dluhů. Jeho situace se nelišila od té, kterou si v aktuálních epizodách prochází naivní Vanda. Podobně jako ona dělal tenkrát Kryštof jedno zoufalé rozhodnutí za druhým. Pustil se do riskantního sázení, aby získal peníze na zaplacení dluhů, ale samozřejmě všechno prohrál.

Z absolutního dna mu pomohli Olda s Monikou. Kryštof si našel několik brigád a začal dluhy postupně splácet. Poté na půl roku odjel pracovat na zaoceánskou loď, aby si vydělal více peněz. Po návratu se dal s Monikou opět dohromady, jejich štěstí však netrvalo dlouho. Rozdělila je Márova touha po dítěti. Na takový krok se totiž Monika ještě necítila. Společná cesta do Tanzanie měla pár stmelit, ale naopak mu zasadila poslední tvrdou ránu. Monika se do Afriky zamilovala a vrátila se tam natrvalo.

Karla se zdála být tou pravou

Potom se Kryštof zakoukal do policistky Karly. Nikdy by nevěřil, že člověk s jeho minulostí si najde právě takovou holku. Když jí přiznal, že byl ve vězení za napadení policisty a že kdysi rozprodával kradená auta, musela to dlouho rozdýchávat. Tuhle první výraznější krizi jejich láska úspěšně přestála.

Kryštof se obává, že Karle nikdy neodpustí.
Kryštof se obává, že Karle nikdy neodpustí nevěru. | Zdroj: TV Nova

Další velké potíže nastaly, když se začali pokoušet o dítě. Karle se nedařilo otěhotnět, navzdory pokusům o umělé oplodnění. S Kryštofem si následně adoptovali Vojtu, synka zemřelé feťačky. Po nějakém čase Karla jako zázrakem otěhotněla a Kryštof konečně získal rodinu, po níž toužil. Jestli si ji dokáže udržet, není vůbec jisté.

„Myslím si, že Mára je taky takový rtuťovitý týpek jako já, nebo alespoň jsem to do něj vložil a přebrali si to i scenáristé,“ uvedl Kryštof Rímský. „Proto jsme si dnes s Márou v lecčem podobní: v lehké životní naivitě, v lehké životní agresi vůči nespravedlivostem a nepravostem tohohle světa… Dnes je to na mě moc velký slušňák. Jak se lety obměňovaly scenáristické týmy, postava se taky výrazně měnila. Původně to byl dost gauner, ale postupně se z Máry stal pozitivní tatík. Já jsem dneska tedy taky tatík, ale myslím, že zazlobit dokážu pořád.“

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 121–125. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • Autorský text