Herci a štáb Ulice opět vyrazili do exteriérů. Pod Ještědem natáčeli vloupání a zásah policie

Herci a štáb Ulice opět vyrazili do exteriérů. Pod Ještědem natáčeli vloupání a zásah policie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Evžen s Blankou tráví svátky v Krkonoších a při té příležitosti se zajedou podívat na jeho bývalý penzion. Pohled na kdysi krásnou chatu proměněnou v ruinu přinutí Evžena k neuváženému činu – vloupání. Natáčení pod Ještědem vnímal Martin Finger jako příjemnou změnu navzdory sychravému počasí.

U Hančina penzionu zasáhne policie

Začátek nového roku bude pro Blanku (Linda Rybová) a Evžena (Martin Finger) velmi náročný. Ona ho totiž neprozíravě přesvědčí, aby ji během výletu v Krkonoších vzal ke svému bývalému penzionu. Chce si ho prohlédnout a otravuje s tím tak dlouho, až Evžen nakonec svolí. Pohled na sešlou chatu ho však pořádně zabolí a přiměje bez dovolení nahlédnout i dovnitř. Ve chvíli, kdy Evžen vyrazí dveře, začne Blanka litovat, že ho vůbec k něčemu přemlouvala, ale už je pozdě. Všímavá sousedka na ně totiž zavolá policii. Roli všetečné a zvědavé ženské si mimochodem zahrála Jana Hejret Vojtková, sestra lídra kapely Kabát Josefa Vojtka.

Sousedka načapá Blanku a Evžena.
Sousedka načapá Blanku a Evžena. | Zdroj: TV Nova

Martin Finger naštěstí skutečné vloupání nezažil

Herci a štáb seriálu Ulice se pro tuto příležitost přesunuli z ateliérů do hor, konkrétně pod Ještěd.

„Diváci asi už vědí, že Evžen měl kdysi dávno v Krkonoších chatu, jako penzion, kde pro turisty obstarával všechno, co je potřeba, a z té chaty byl odejit, protože hodně pil,“ řekl Martin Finger v pořadu TV Nova během natáčení scén, kdy se Evžen společně s Blankou k penzionu vrací, aby se podíval, jak to tam bývalá manželka zřídila.

Veselý výlet to tedy zrovna není, částečně ale i kvůli šedivé, věčně zamračené obloze a všudypřítomné mlze, která příhodně dokresluje ponurou atmosféru. Jak si herec užíval přechod do exteriérů za poněkud nepříznivého počasí? V rozhovoru podotkl, že člověk vždycky brblá, ať už natáčí v létě během veder nebo naopak v zimě. Přesto je pro něj natáčení mimo ateliéry příjemnou změnou, kterou si v teplém oblečení chválí.

Z výše uvedeného vyplývá, že herci natáčeli vlastně i vloupání. Zažil Martin Finger něco podobného? „Já chatu nemám, takže já sám osobně ne. Do bytu se nám naštěstí zatím nikdo nevlámal. Samozřejmě kamarádi vyprávěli spoustu historek, včetně lidí od nás z Činoherního klubu v divadle, že museli odjíždět před představením autem, protože jim na mobilu pípal alarm, že se tam někdo vlamuje, takže to jsem zažil jenom takhle zprostředkovaně.“

Evžen prochází sešlým penzionem.
Evžen prochází sešlým penzionem. | Zdroj: TV Nova

Hana a Evžen se budou snažit o usmíření

Co přesně se v novém roce stane mezi Hanou (Adéla Gondíková) a Evženem, herec pochopitelně nesmí prozradit. Divákům tak nezbývá než hádat, zda se dvojice konečně udobří, anebo bude pokračovat ve svém konfliktu. „Určitě můžu prozradit, že se o udobření oba snaží, a i Evžen, který je hodně nabroušený, když to řeknu velmi jemně, tak se snaží, aby to nakonec dopadlo dobře a nezůstalo mezi nimi viset to, co v minulosti nevyřešili.“

Předsevzetí do nového roku si Martin Finger nedává, místo toho si stanovuje úkoly, o kterých prý tak nějak ví, že je může splnit. První leden chce hlavně strávit v klidu. Každodenní práce, kterou přes rok má, je totiž tak vyčerpávající, že si zaslouží dát nohy nahoru.

Zdroje článku: