Yellowstone: Seriál s nádhernými přírodními scenériemi a napínavým dějem je i po třetí sezóně na vzestupu v oblíbenosti

Yellowstone: Seriál s nádhernými přírodními scenériemi a napínavým dějem je i po třetí sezóně na vzestupu v oblíbenosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kevin Costner, o kterém se všeobecně ví, že má slabost pro vše, co souvisí s westerny, neodolal pokušení a přijal v roce 2018 svoji první seriálovou roli. Má za sebou tři úspěšné sezóny a natáčení pokračuje i v příštím roce.

Jde o další povedený seriál, který se zaměřil na život významného a silného rodu. Yellowstone není jen o krásné přírodě a pletichaření, kterým by se vzdáleně mohl podobat Dallasu. Má v sobě i prvky mafiánských seriálu, a tak se v určitém směru přiblížil i k televizní sérii Sopránové.

Stále pohledný Costner zde ztvárnil drsného, zásadového a respektovaného Johna Duttona, hlavu rančerské rodiny, která vlastní největší ranč v Americe. Rodina se snaží udržovat staré hodnoty, které byly v minulosti s životem rančerů spojené. Život Johna Duttona není ale jen o půdě a o zvířatech. Neustále musí řešit problémy, které vznikají kvůli mocným developerům, obyvatelům z indiánských osad, nebo národnímu parku.

Krásné snímky, díky kterým se divák ponoří do krajiny v Utahu a Montaně jsou zde v kontrastu s miliardovými obchody s půdou a drancováním přírodních zdrojů dřevařskými a ropnými společnostmi. Proti sobě tak stojí dva naprosto odlišné světy a životní styly.

Kevin Costner se opět předvedl jako skvělý herec, což mu v jeho oblíbeném hereckém prostředí ani nedalo moc práce. Rančera Duttona zahrál přesvědčivě a na koni vypadá přirozeně.

Seriál Yellowstone má celkově velice povedené obsazení, určitě zaujme fešák Luke Grimes nebo Kelly Reilly. Některé postavy jsou hodně komplikované a není úplně snadné jim hned porozumět. Darebáci zde mnohdy nejsou jen špatní, ale jejich postavy prochází vývojem. Právě to dodává seriálu na atraktivitě. Je v něm drama, napětí, smutek, láska, humor, pomsta, násilí a komplikované rodinné vztahy.

Scénárista a režisér Taylor Sheridan začal na scénáři pracovat mnoho let předtím, než o něj projevilo zájem studio Paramount Network. Žil v oblastech Texasu a Wyomingu, aby nasál venkovskou atmosféru a první díly začal psát v Montaně.

Pro Costnera je to poprvé, co má pracovní závazek na několik let. Předtím si zahrál pouze v minisérii Hatfieldovi a McCoyovy, což je třídílná sága podle skutečných událostí o sporech dvou rodin, které trvaly skoro třicet let a vyústily ve válku mezi Kentucky a Západní Virginií. Herec za roli získal Zlatý glóbus a EMMY.

Oblíbenost seriálu Yellowstone je v Americe obrovská a určitě se nějakého ocenění dočká i v tomto projektu. Pro společnost Paramount Network jde ve sledovanosti o nejúspěšnější projekt, který televizním divákům nabídla.