Ulice: Evžen se vrací a vytočený Lumír mává Vilmě spodním prádlem před očima

Ulice: Evžen se vrací a vytočený Lumír mává Vilmě spodním prádlem před očima
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby si Blanka mohla přát jedinou věc, byl by to Evžen, kterého bude mít znovu nablízku. Proto mu volá a prozradí mu, že přijede. Evžen ji však odbývá strohou a úplně jinou odpovědí, než Blanka čeká. Proč? Protože Evžen právě dorazil zpět do Ulice. Kam jeho kroky v 4315. dílu povedou nejdříve?

Lexík je po útěku do školy hlídaný jako poklad. Ingrid si z Lumíra vystřelí a ten běží vyplašený do pokoje přesvědčit se, že je Alex ve své posteli. Sice to tentokrát dobře dopadne a Lumír najde syna spícího v pokoji, ale Ingrid se potom svěří s tím, že kvůli včerejší příhodě dostal od Vilmy vynadáno jako malý kluk a že uznává, že má jeho máma v něčem pravdu. Zamyslí se proto, že by měl změnit své dosavadní chování. 

Mário předává Vendule spodní prádlo s veškerou jistotou, že patří jí. Vendula na něj nevěřícně zírá a nechápe, co jí tím chce Mário naznačit. Ten jí vysvětlí, jak k nim přišel a proč si myslí, že jsou její. Nikdo jiný, kdo by si mohl zapomenout dámské kalhotky v kanceláři bistra, ho nenapadá. Kalhotky tak dále postrádají svou majitelku. Vzápětí ji však najdou. Tedy ne úplně majitelku, ale majitelky přítele.

Bohužel se do toho přimotá i Vilma Nyklová, která musí vědět o všech a všechno. Lumír nevydrží s nervy a začne jí mávat kalhotkami před obličejem s okamžitým přiznáním. Rázem jsou na stole další výčitky z Vilminy strany. Kateřině pořád nemůže přijít na jméno a myslí si o ní jen to nejhorší. 

Pan Kaštan nakráčí do ateliéru, aby našel Ivu. Potřebuje totiž neodkladnou masáž, protože ho po nehodě, kterou Iva způsobila, příšerně bolí záda. Iva si tak na něj musí okamžitě udělat čas, protože mu po nehodě slíbila, že za ní může kdykoliv přijít a ona mu pomůže. A pan Kaštan rozhodně není člověk, který by toho nevyužil, tedy lépe řečeno nezneužil. Iva má kvůli němu potíže, protože na ni musí čekat řádně objednaná klientka. Ta to Ivě nedaruje. 

Evžen se vrací! Zatímco jeho taxi parkuje v Ulici, Blanka se mu pokouší znovu dovolat. Zrovna se jí to povede a Evžen ji nechává v sladké nevědomosti vyprávět, že ji napadlo se za ním rozjet, a když jí řekne, že ji rád uvidí, Blanka chce hned kupovat letenku. Evžen jí na to odpoví tak, že se musí nejdříve domluvit s Adrianou.

Blanka je z jeho reakce smutná a zaskočená. Krátce potom, co spolu ukončí hovor, zazvoní zvonek a Blanka jde otevřít. Nadskočí do vzduchu, když ve dveřích spatří Evžena. Skutečného, usměvavého a radostného. Blanka ho zve dál a skoro se ho bojí dotknout. Přichází vřelé objetí, které hřeje na srdci Blanku i Evžena.

Dlouhou dobu si potom povídají a Blanka se všemi směry vyptává Evžena, proč nezůstal v Austrálii, proč se vrátil a moc by si přála, aby řekl: “Kvůli Tobě!”. Dočká se Blanka vysněného vyznání? 

Zdroj článku:
  • Autorský text