Zatímco Mastný sžírá sám sebe vztekem, Herman dodává sílu Gábině i jejímu synovi

Zatímco Mastný sžírá sám sebe vztekem, Herman dodává sílu Gábině i jejímu synovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Major Herman má síly, trpělivosti a podpory na rozdávání. Drží nad vodou zoufalou Gábinu, což je nyní velmi obtížné, a stará se o ni i Šimona. Herman si tak získává i sympatie Pumrové, která mu doteď nemohla přijít na jméno. Mastný nemůže ódy na Hermana vystát. Ve 4280. dílu na něj totiž dojde řada.

Iva nemá radost. Vítek se totiž chystá znovu sejít s Ditou kvůli zajištění úvěru na podnikání. Iva se mu snaží podsunout, že si vše přece dokáže dobře pořešit a vyřídit sám, ale Vítek trvá na tom, že od Dity může dostat mnohem lepší nabídku. A tak Iva Klímová musí chtě nechtě skousnout zuby a nechat ho jít. Ještěže nebude u toho, když Dita vejde do hospody a namíří si to ke stolu, u kterého kromě Vítka sedí i naprosto omráčený Miloš Knobloch. Ten si totiž Ditu představoval úplně, ale úplně jinak. 

Napětí mezi Gábinou a Šimonem visí ve vzduchu i následující ráno po rozporu, který mezi sebou měli. Šimon opět odchází jezdit na rampu. Jirka Herman si ho tam znovu vyhlédne, aby s ním probral jeho chování a donutil ho zamyslet se nad máminou nutnou potřebou zůstat v Praze a tento fakt přijal jako rozumný kluk. Šimon však není jen tak lehce umluvitelný a podplatitelný. Odmítne Jirkovy argumenty i pozvání na střelnici. Jirka je však velice houževnatý a počká si. Trpělivost se mu vyplatí.  

Mastnému přišel dopis od soudu. Stojí v něm pevný termín jeho nástupu do vězení. A tak začne zase kopat okolo sebe a svalovat vinu mimo jiné i na majora Hermana. Stále se nemůže dočkat jeho potrestání na základě udání, které na něj poslal. Vyřvává před hospodou a Pumrová se ho snaží mírnit. K jeho rozčarování se Milena postaví na Hermanovu stranu, když brání Gábinu a její potřebu být v klidu v současné těžké zdravotní situaci, kterou Gábina přestává zvládat. A Jirka Herman se o ni opravdu krásně stará a pomáhá jí držet se na nohou. A to Milena jako Gábiny máma oceňuje. 

Blanka se dočká úžasné noviny. Kristýna odmaturovala, ale nemá na ni čas, aby to společně jako matka s dcerou oslavily. Veškerá radost Blanku přejde v okamžiku, když uvidí Luďka. Nedá jí to, aby mu z plných plic neřekla, co si o něm myslí a dala mu najevo, že proti němu bude bojovat, že mu tentokrát neustoupí. Luděk se jí však vysmívá. Vandě potom Luděk nakuká, že ho Blanka atakovala, protože žárlí a lituje, že ho opustila. Vanda se rozohní jako malá holka, které Blanka bere její hračku. Kdyby tak začala používat vlastní hlavu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text