To (2017): Dětské herce produkce odbyla směšnými honoráři

To (2017): Dětské herce produkce odbyla směšnými honoráři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmové horory nemívají vysoký rozpočet, ale přitom patří k oblíbeným žánrům, takže mohou překvapit zisky obřích rozměrů. Snímek To z roku 2017 přilákal už tím, že byl natočen na základě knihy Stephena Kinga. Úspěch byl obrovský.

Oproti nákladům ve výši 35 milionů dolarů se světové příjmy filmu vyšplhaly na 700 mil. USD. Producenti při natáčení ušetřili hodně peněz už díky tomu, že hlavní protagonisty hrály děti, které si nemohly činit veliké nároky na honorář. Představitel hlavní role Jaeden Martell si vydělal pouhých 135 tisíc dolarů, přičemž tato částka zahrnovala i provize ze zisku. Hlavní dívčí herečka Sophia Lillis za roli dostala jen 65 tisíc USD. 

Pro dětské herce, kteří v Hollywoodu teprve začínají, jsou to jistě pohádkové peníze, nicméně výkony dospělých v podobně úspěšných filmech bývají oceňovány miliony. Například herečka Jessica Chastain, která ztvárnila dospělou verzi postavy Sophie Lillis v návazném filmu To: Kapitola 2, si za tuto roli připsala na konto 2,5 milionu dolarů, a to ještě americká média označila takovou částku za směšnou. 

"Doufejme, že jí tento obnos stačil na zaplacení speciálních procedur, které jistě potřebovala podstoupit, aby dostala z vlasů všechnu tu umělou krev," zavtipkoval server Looper.com. 

Nutno dodat, že druhý díl hororu tvůrci připravovali už s větším sebevědomím, a tak dětským hercům tentokrát přiznali více než dvojnásobné honoráře, a to za mnohem méně práce.