Tereza Brodská ve Smyslu pro tumor předvedla, že hrát nezapomněla

Tereza Brodská ve Smyslu pro tumor předvedla, že hrát nezapomněla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už nějaký čas se pětapadesátiletá herečka ve filmech moc neobjevuje a ani v seriálech není moc často. Kromě seriálu Místo zločinu České Budějovice z loňského roku se v současnosti objevuje jen sporadicky v seriálu ZOO.

Její role ve Smysl pro tumor je tak pro všechny fanoušky sympatické herečky a dcery slavných rodičů milým překvapením. Konečně mohla Tereza Brodská předvést, že hrát stále umí, když získá roli, kde je co hrát. Snad si toho všimli i režiséři a uvidíme ji co nevidět v dalších zajímavých snímcích.

Tereza Brodská
Tereza Brodská | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Seriál Smysl pro tumor se pomalu blíží ke konci a zanechává po sobě silnou stopu plnou emocí. Po dlouhé době jde o seriál, který diváky chytil za srdce a dokázal pravidelně k obrazovkám přitáhnout přes milion diváků i v posledních týdnech, kdy TV Prima nasadila ve stejnou dobu do vysílání Sedm schodů k moci.

Jen málokdo tušil, že se bude každý týden těšit na seriál, kde je hlavním tématem rakovina, která představuje jednoho z největších strašáků současnosti. Kouzlo projektu spočívá hlavně v tom, že ukazuje vážnou problematiku s nadhledem a s humorem.

Kromě Filipa Březiny a Jiřího Bartošky má v seriálu důležitou roli maminka nemocného mladíka, kterou velice uvěřitelně ztvárnila Tereza Brodská. Podle herečky nebylo vůbec jednoduché se s velmi náročnou rolí poprat. Brodská se musela vcítit nejen do matky nemocného syna, ale život se jí zkomplikoval i v milostné sféře, kdy se rozhodla opustit manžela, o kterém se domnívala, že už ji vůbec nevnímá jako ženu. Na řadu tak přišel rozvod a poněkud nešťastné rozhodnutí vyplnit prázdno po manželovi prvním mužem, který se na ní usmál.

 Mě na tom okamžitě chytlo to, že ač seriál přináší neuvěřitelně silné téma, zpracovává ho odlehčeně. Když jsem scénář četla, tak jsem si při jednom obraze zaplakala, ale následoval další, u kterého jsem se naopak smála. To mě zaujalo,

popsala své pocity Brodská v jednom rozhovoru.

V roli matky nemocného syna a trochu ztracené manželky prožívající krizi se Tereza Brodská divákům velice líbí, a i její zásluhou má seriál tak skvělé ohlasy.

Na sociálních sítích seriál rozvířil debaty jak o hercích, tak o nemoci, a to nejen z pohledů pacientů, ale probírají se i pocity a osudy těch, kteří se musí vyrovnat s tím, že někdo v jejich blízkém okolí s nemocí musí bojovat. Ani to není snadná role, a i odlehčený seriál může být pro pacienty a jejich rodiny povzbuzením.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • csfd.cz,
  • Autorský text