Střípky (The Little Things): Další role, ve které Jared Leto vytvořil „týpka“, ze kterého mrazí

Střípky (The Little Things): Další role, ve které Jared Leto vytvořil „týpka“, ze kterého mrazí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký kriminální thriller z roku 2021 napsal a režíroval John Lee Hancock. Film se odehrává v Los Angeles na začátku 90. let a sleduje detektivy (Denzel Washington a Rami Malek), kteří vyšetřují sérii vražd, které je přivedou k podivnému samotáři, který může být viníkem (Jared Leto).

Film byl původně napsán už v roce 1993 a byl spojován se slavnými jmény řady režisérů a herců. Nakonec ale přes řadu problému k jeho realizaci nedošlo. Když Hollywoodu došly nápady, projekt byl revitalizován v roce 2019 oznámením, že Hancock bude snímek režírovat. Spolu se jménem režiséra bylo zveřejněno nové herecké obsazení. Natáčení začalo v Los Angeles v září 2019 a skončilo v prosinci 2019.

Film šel do kin v době, kdy byl omezený počet kin, ale přesto měl poměrně slibnou návštěvnost. Krátce po uvedení v kinech se objevil na HBO Max. Film získal pochvalné recenze především za herecké obsazení. Jared Leto za svou roli vychytralého psychopata obdržel ocenění jako nejlepší herec ve vedlejší roli na Zlatých glóbech a Screen Actors Guild Awards.

O čem to je

Jedné noci v roce 1990 jede dívka po dálnici, když ji v jednom okamžiku začne jízdu znepříjemňovat jiné vozidlo. V nočním motorestu bohužel útočiště nenajde, ale má štěstí a zastaví si hodně riskantním způsobem kamion. To ji možná zachránilo život.

O nějaký čas později náhoda svede dohromady zástupce šerifa Deacona a detektiva Jimmyho Baxtera právě v okamžiku, kdy je nalezena oběť další vraždy. Deacon si uvědomí souvislosti se starým případem a začne vyšetřovat na vlastní pěst. Stejný cíl má i mladý detektiv, a nakonec se rozhodnou sledovat stopu spolu.

Rami Malek, Zdroj: Silvia Elizabeth Pangaro / Shutterstock

Další den je pohřešovaná opět mladá žena, která byla sledovaná automobilem poté, co se vracela z běhání. Mezitím dostává mladý detektiv informace o Deaconovi a s ním i varování, aby si od něj držel patřičný odstup. To Baxter neudělá a bude se snažit využit znalostí, které Deacon za dlouhá léta praxe získal.

Do hry vstupuje další mrtvola mladé ženy a veřejnost začíná být netrpělivá. V té době náhodou Deacon potkává Alberta Sparmu a jak se postupně ukazuje, mohl by to být právě on, kdo vraždí mladé dívky.

Vyšetřování se do týdne má ujmout FBI, a tak Deacon a Baxter dělají možné i nemožné, aby stihli zapeklitý případ vyřešit. Jen je těžké posoudit, zda je Deaconova posedlost po sériovém vrahovi výhodou nebo naopak velkou nevýhodou. Vraždy, které vyšetřoval v minulosti mu nedají spát a je přesvědčený, že s novými případy souvisí a on by tak mohl konečně najít pravdu, kvůli které málem přišel o život, prodělal infarkt a z elitního detektiva se proměnil v řadového policistu.

Plány mu ovšem naruší Baxter, který začíná být případem zaujatý víc, než je pro něj zdravé a hodně riskuje. Skončí tak s podezřelým Sparmou a s lopatou uprostřed nehostinné pustiny. Kdo nakonec skončí v hrobě? Přijede Deacon včas?

Ponurá atmosféra dodává filmu na přitažlivosti, a nejen Leto předvádí výborné herecké umění.

 

Zdroj článku: