Štěpán Kozub jako jedna z nejkontroverznějších postav českého showbyznysu

Štěpán Kozub jako jedna z nejkontroverznějších postav českého showbyznysu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co je ještě humor a co už je za hranou? Právě toto téma se často řeší, když dojde na jednoho z nejvýraznějších představitelů humoru v tuzemsku. Vychvalovaný, obdivovaný i zatracovaný komik dokázal se svou show vyprodat dvakrát O2 arenu, a to už o něčem svědčí.

Mimo to je sedmadvacetiletý Kozub uznávaný herec, který exceloval například v roli postiženého Michala v dramatu Spolu. Úspěch má i jako režisér a producent.

Nejvíce však dokáže rozvířit stojaté vody jako stand-up komik s drsným nekorektním humorem, který není pro každého. Často je tak na pranýři od lidí, kteří ho mají za hulváta, který dovede svým syrovým humorem lidi urážet, zesměšňovat a ponižovat.

Sám Kozub tvrdí, že právě humor na hraně pro něj představuje výzvu a hodlá se právě touto cestou i do budoucna vydávat. V jednom podcastu uvedl, že mnohdy uvažuje nad onou hranou a zkoumá, kde ji vlastně má. Navíc je přesvědčený, že je to velice individuální záležitost a každý tu pomyslnou hranu má jinde. Přirovnal to ke vtipu, který každý vnímá trochu jinak.

Mým záměrem není ubližovat, to je nesmysl, cílem je pobavit,

zdůraznil Kozub, jehož vzorem je britský komik Ricky Gervais. Svůj humor považuje za slabý odvar toho, co dokáže z úst vypustit Gervais.

Hlavně starší generace lidí, která se bavila vtipy hereckých bardů, jako byli Menšík, Horníček a Sovák, neumí pochopit Kozuba a jeho ostré vtipy, kde nešetří ani vulgárními výrazy. Jenže je jasné, že baviči za totality nemohli v televizi používat silnější výrazy a kdoví, jak jejich humor vypadal v uzavřené společnosti bez kamer, kde nebyla cenzura.

Svým vystupováním v O2 aréně pobouřil také romskou populaci vtípkem o holokaustu a Romové ostrými výrazy na jeho adresu nešetřili. Kozub se však ohradil, že jde o hodně starý vtip a lidi baví. Bavič si postěžoval na to, že řada lidí už se ani neumí zasmát a nechápe, co přesně znamená „vtip“.

Dneska je taková doba, řekneš fór a jdeš sedět. Za fór! Chápete to? Za fór, 

postěžoval si bavič, kterému pak zatleskala vyprodaná O2 aréna.

Zdroje článku: