StarDance 2023: Cukráře Pepu Maršálka diváci domů neposlali, jeho koblihy popsal Marek Eben tak, že se všem sbíhaly sliny

StarDance 2023: Cukráře Pepu Maršálka diváci domů neposlali, jeho koblihy popsal Marek Eben tak, že se všem sbíhaly sliny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
108 celebrit, 64 profesionálních tanečníků a 16 porotců. Stá epizoda byla nejen o letošním ročníku, ale do studia zavítali i další soutěžící z minulých ročníků a hodně se vzpomínalo. Od prvního vysílání 4. 11. 2006 už v přímém přenosu tekly slzy a zrodily se i velké lásky.

V galerii jsou ty nejlepší momentky z minulého kola.

V hledišti dnes usedla celá řada známých tváří a někteří účastníci předešlých ročníků se za současnými páry vydali i na trénink, aby zavzpomínali na své zážitky. Z Kanady se přijel podívat i herec Pavel Kříž, ukázal se i Leoš Mareš, Bára Poláková, Matěj Rupert, Jitka Schneiderová, Martin Rupert, Monika Absolonová, Jaromír Bosák, Jan Cina nebo Veronika Khek Kubařová. Dnes se na parketu rozvlnili tanečníci v rytmu žhavé samby, vášnivého tanga a romantického valčíku.

trénink Marek Adamczyk
trénink Marek Adamczyk | Zdroj: M. Křepelka / © Česká televize

Velkým překvapením byla pro porotce i diváky Eva Adamczyková, která si pro valčík vybrala nádherné modré šaty a byla to velká změna oproti sportovnímu stylu, ve kterém ji všichni známe. Sukně lemovaná peřím ji sice trochu zlobila, ale vypadala jako princezna a se svým partnerem Jakubem Mazůchem si vytančili od poroty hned tři osmičky, což bylo druhé nejvyšší hodnocení večera.

Lepší hodnocení dostali jen Iva Kubelková ve vínových šatech a Martin Prágr, kteří za své tango měli o bod víc. Iva se prostě na parketu umí otáčet a pokud má trému, umí ji velice dobře skrýt.

Nejméně bodů potom od poroty získali Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartůněk Hrstkovou za sambu a Josef Maršálek s Adrianou Maškovou za valčík. Sympatický cukrář se však rozhodně zlepšil, ve fraku vypadal velmi elegantně, a to ocenili i diváci při hlasování. Nakonec i moderátor Marek Eben, který by nejraději vlezl do koblihy od proslulého cukráře a zůstal v ní bydlet, se za Maršálka u diváku přimluvil. Dobroty, které cukrář na natáčení přináší, by všem chyběly.

Darja Pavlovičová, trénink
Darja Pavlovičová, trénink | Zdroj: M. Křepelka / © Česká televize

Ivana Chýlková se odvázala v rytmu samby a vyšla si v krátké minisukni. Dostala tak pochvalu od Zdeňka Chlopčíká, který, jak se zdá, má slabost pro dlouhé nohy. Hodně povedené tango v rudých šatech předvedla Darja Pavlovičová s Dominikem Vodičkou, a to ocenila i porota. Marek Adamczyk si vybral pro sambu hodně extravagantní košili a hned by mohl jít točit argentinskou telenovelu. Sambu si viditelně s Lenkou Norou Návorkovou užíval a nějaké ty chybičky vůbec neřešil. Byla to prostě radostná samba!

Druhý soutěžní večer se stal tím posledním pro Davida Prachaře a Zuzanu Dvořákovou Šťastnou, kteří sice od porotců nezískali nejnižší hodnocení, diváci je však tolik nepodpořili. David Prachař si nedělal velké ambice, že by byl v soutěži moc dlouho, takže to vzal sportovně. Marek Eben z toho byl tak dojatý, že trochu popletl při vyhlašování jméno tanečnice, ale i to se v přímém přenosu může stát.

Zdroje článku:
  • ČT,
  • Autorský text