Příběhy Ulice: vězněný proutník a manželka se svatozáří

Příběhy Ulice: vězněný proutník a manželka se svatozáří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zamysleli jste se někdy nad tím, jak by postava Bedřicha fungovala bez chápající, vše odpouštějící Aničky? Jak by Bedřich žil po boku jiných partnerek, se kterými Anču podvedl, nebo s nimi měl vztah před ní? Scénářů je možných více. Který by se vám, divákům a divačkám, pro Bedřicha líbil?

Nebýt Aničky a její dobroty, Bedřich by byl už dávno sám nebo s některou z jeho známostí, které se však rozhodně nemohly pyšnit takovým obrovským, někdy až přehnaně srdečným charakterem, jaký má Anička Lišková. Manipulantka v podobě Lucie Wolfové, Zuzana Hrubá, toho času narkomanka, nebo manažerka Jindra, která byla více jako Bedřichova kamarádka?

Jediná, kterou by si Bedřich mohl přát místo Aničky, byla Alice. I ta ho však nakonec opustila. To Anča byla vždy jistotou, těžko říct, jestli by se nějaká žena v reálném životě pořád dokola takhle obětovala pro muže, který na její oběti dokázal rázem zapomenout, jen co se okolo něj mihla pěkná žena. Paradoxně však právě Aničku Bedřich nakonec nadobro opustil. A jak by dopadl s jinými ženami? 

Lucie Wolfová

Tahle ambiciózní dračice by Bedřicha jistě zadupala do země. Měla plány, měla sny, měla představy – a za těmi si nekompromisně šla. Bedřich byl vlastně také něco jako její projekt. Chtěla z něj udělat úplně jiného muže a využívala k tomu všechny její zbraně. Není se čemu divit, že jí Bedřich podlehl.

Lucie s nimi uměla zacházet velmi dobře a s Bedřichem jeden čas také. Byla pravým opakem Aničky, i když byly dobrými přítelkyněmi. Samozřejmě jen do doby, než jí Lucie odloudila manžela. 

Zuzana Hrubá

Bedřichova velká láska, ovšem s obrovskými vadami. Drogy, drogy, drogy. To bylo to jediné, co Zuzana byla schopna milovat, než se ze závislosti začala léčit. K Bedřichovi se v krušnějších chvílích chovala jako ke kusu hadru a možná ještě hůře to odnášel syn Franta. S touhle ženou by Bedřich zkrátka nemohl vydržel, i kdyby měl srdce stokrát větší než Anička.

Něco krásného však z jejich vztahu přece jen vzešlo. Bedřich si osvojil syna Frantu a dal mu šanci žít hezký život, jaký si každé dítě zaslouží po boku lidí, kteří ho milují a neubližují mu. Společně s Bedřichem se na jeho výchově podílela právě Anička. Společně si poté osvojili ještě holčičku Emu z dětského domova. 

Jindra Pražáková

Tohle byl naprostý úlet. Jindra využila Bedřichova opojení alkoholem a marihuanou, aby otěhotněla. To byl její hlavní cíl. Těžko říct, kde na její stupnici by byl Bedřich, kdyby jim společné soužití vyšlo. Dokonce se o to i pokoušeli, ale tenhle vztah by neměl absolutně žádný náboj, harmonii, ani by v něm neproudila láska a pochopení. Žili by spolu jen kvůli dceři Ladě, což by nefungovalo. 

Kovářka Alice

To byla ženská podle Bedřichova gusta. Mladá, energická, sexy, vtipná, s vášní pro motorky a hudbu. Jenže i nespoutaná Alice jednou začala toužit po dítěti. Stalo se to právě díky Bedřichově dceři Ladě, kterou společně hlídali. Bedřich se toho však zalekl a dobrovolně by do toho s Alicí nešel.

Prošel si rakovinou a bál se, aby mohl do budoucna Alici i jejich dítěti zajistit kvalitní život partnera i otce a nebyl jim spíše na obtíž. Alice to bohužel nepřekonala a Bedřicha nakonec opustila. 

Zdroj článku:
  • Autorský text