Sovák by možná konečně syna Jiřího Schmitzera ocenil. Ďáblovo rogalo je esence strachu a temné stránky člověka

Sovák by možná konečně syna Jiřího Schmitzera ocenil. Ďáblovo rogalo je esence strachu a temné stránky člověka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Ďáblovo rogalo je první vlaštovkou z cyklu strašidelných thrillerů, které se v případě diváckého zájmu budou na televizních obrazovkách objevovat. Tvůrci slibují hodně intimní a strašidelný zážitek, který diváky vmáčkne do křesel a nenechá je vydechnout. Jiří Schmitzer divákům vezme dech.

Na lesní samotu přijíždí postarší a životem unavený doktor Richard (Igor Bareš) se svérázným řidičem Pepou (Zdeněk Vencl). O pomoc si zavolal podivínský děda Valoušek (Jiří Schmitzer).

Právě v tom okamžiku začíná osudové drama pro všechny zúčastněné. Doktor Richard nemá tušení, že ho dožene minulost. Nebude mít ani moc času o svých činech popřemýšlet.

Za novým děsivým thrillerem stojí režisér Filip Renč, který si vzpomněl na své ponuré začátky s kultovním filmem Requiem pro panenku. Výrazným způsobem mu pomohl v kariéře. Přes všechny krimi a rodinné seriály se trochu pozapomnělo na temnější žánr. Ten si podle Renče své publikum najde.

herec na civilní fotografii
Herec na civilní fotografii | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jak Renč uvedl pro TV Prima, je to žánr, který mu sedí. Pokud u diváků uspěje, má v plánu další příběhy. Mělo by vcelku jít o šest samostatně uzavřených psychothrillerů. Renč byl nadšený z toho, že nabídku na hlavní roli v prvním příběhu herci Jiří Schmitzer a Igor Bareš přijali. Nejde o žádný velkolepý film a celý příběh je na bedrech 4 herců. O to víc bude atmosféra temnější, svíravější a děsivější.

Horor v sanitce

Vše se bude točit kolem děsivé souhry náhod. Výsledkem bude to, že sanitka do nemocnice nikdy nedojede. Doktor v sanitce je podle dědy zodpovědný za smrt jeho ženy. To už naznačuje, kterým směrem se bude děj ubírat.

Jiří Schmitzer uvedl, že natáčení bylo hodně náročné, protože se odehrávalo v jedoucí sanitce a on velkou část záběrů ležel.

Poté, co se otřesná událost stane, nastupuje na scénu aktivní a ambiciózní policistka Lucie (Natálie Řehořová) z místního oddělení, aby případ vyřešila. Ani ona se nevyhne během vyšetřování nemilému překvapení.

Natáčení bylo specifické v náročné přípravě a v krátké natáčecí době. Renč chtěl také obsadit tváře, které nejsou obden na televizích obrazovkách v invazi seriálů.

Překvapením pro diváky má být propracovaná znělka, která bude propojovat všechny díly, přestože půjde o jednotlivě uzavřené případy. Mají však společný hororový nádech, temnotu a strach.

Zdroje článku: