Množství hostujících celebrit zajistilo Simpsonovým zápis v Guinnessově knize rekordů

Množství hostujících celebrit zajistilo Simpsonovým zápis v Guinnessově knize rekordů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kreslený sitcom Simpsonovi už více než 30 let paroduje život na předměstích a všechny aspekty americké kultury a nic nenasvědčuje tomu, že by měl přestat. Vedle Homerových eskapád a neutuchajícího přívalu fórků proslul také tím, že dal žlutou podobu mnoha kulturním ikonám.

Hvězdní hosté buď hrají samy sebe, nebo propůjčují hlas bizarním postavám. Dlouhotrvajícímu seriálu tak pomáhají utvářet jeden z nejúspěšnějších pořadů, jaké kdy byly v televizi vysílány. V roce 2010 získali Simpsonovi zápis v Guinnessově knize rekordů za „nejvíce hostujících hvězd v televizním seriálu“.

K 21. květnu 2023 jich bylo neuvěřitelných 958. Pokud započítáme Simpsonovi ve filmu, pak 962. Leonard Nimoy, Elton John, Dolly Parton, Mick Jagger a Keith Richards nebo The Who… Na to, abychom vyjmenovali všechny, bychom potřebovali delší článek, ale zkusme zmínit alespoň některé z nejvýraznějších.

Ve 13. epizodě 3. série s názvem Rádio Bart (1992) si malý rošťák vystřelí z obyvatel Springfieldu, když se s pomocí speciální vysílačky začne vydávat za Timmyho O'Toolea, jenž spadl do studny. Do města zamíří zpěvák Sting, aby nahrál charitativní singl. Poté, co škodolibý Bart sám spadne do studny, bude to právě Sting, kdo se pokusí vykopat mu cestu na svobodu, samozřejmě bez trička.

V 7. epizodě 4 řady (1992) nastoupí Marge do zaměstnání, aby mohla přispět do rodinného rozpočtu. Získá práci v elektrárně, kde pan Burns podlehne jejímu šarmu. Když bezskrupulózní boháč zjistí, že Marge má v oblibě zpěváka Toma Jonese, neváhá jí ho obstarat. Pověří Smitherse, aby jej unesl, a Tom Jones musí nedobrovolně vystoupit na soukromém koncertu pro Homera a Marge.

Teoretický fyzik Stephen Hawking propůjčil svůj snadno rozpoznatelný umělý hlas Simpsonovým ve 4 epizodách, než bohužel zemřel. Nejpůsobivější z jeho výstupů byl hned ten první, ve 22. epizodě 10. série Asociace Mensy zachraňuje Lízu (1999), kde se springfieldští hlupáci vzbouří proti inteligentům a on unikne pomocí invalidního vozíku, který se příhodně promění v něco na způsob vrtulníku.

Maggie, nejmladší ze Simpsonových
Maggie, nejmladší ze Simpsonových | Zdroj: FTV Prima

Ringo Starr, první z Beatles, kteří se v Simpsonových objevili, vystoupil v 18. díle 2. řady Síla talentu (1991). Homer na půdě objeví staré manželčiny výkresy a zjistí, že jako školačka byla zamilovaná do britského bubeníka. Dokonce mu poslala dopis a jeho namalovaný portrét. Odpověď jí přijde po mnoha letech, neboť chudák Ringo je fanouškovskou poštou zavalen, ale zavázal se odepsat na každou zprávu.
Později se v seriálu ukázali i další členové slavné kapely. George Harrisona můžeme vidět v 1. epizodě 5. série Homerovo pěvecké kvarteto (1993) a Paula McCartneyho s manželkou Lindou v 5. epizodě 7. řady Líza vegetariánkou (1995).

V 9. díle 10. řady Střet s mafií dostal příležitost vyniknout Luke Skywalker, hrdina Hvězdných válek v podání Marka Hamilla. Herec souhlasil s účastí pod podmínkou, že bude moci namluvit ještě nějakou další postavu. Propůjčil hlas také instruktorovi ze školy pro budoucí bodyguardy, což se mu prý líbilo víc než namlouvat sebe.

Zdroje článku: