Rocky (1976): Příběh filmu je odrazem života Sylvestera Stallona

Rocky (1976): Příběh filmu je odrazem života Sylvestera Stallona
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na světě snad není nikdo, kdo by neznal příběh mladého boxera, který se nezdárně protlouká životem. Díky své pevné vůli a odhodlání stane tváří v tvář slavnému Apollu Creedovi, jenž ho vyzve na souboj.

Rockymu se změní život ze dne na den. Musí podstupoval tvrdé tréninky, aby se dostal do skvělé fyzické kondice. Příběh Rockyho si získal, a stále získává miliony lidí po světě.

Rocky je stejně vytrvalý jako Sylvester Stallone

Život Sylvestera Stalloneho nebyl rozhodně žádnou procházkou růžovým sadem. Nesčetněkrát spadl na dno, ale pokaždé se dokázal zvednout. Scénář k filmu naspal za pouhé tři dny, poté ho představil studiu MGM. Jeho jediná podmínka byla, že Rockyho ztvární on. Po mnoha dohadech se se studiem dohodli, a Sylvestr tak dostal velice směšný honorář. Jenže díky autorství se zvedl na 350 tisíc dolarů.

Film doprovázela jedna žaloba za druhou

Nikdo nepočítal, že se z filmu stane to, co se stalo. Hned poté začal Sylvester pracovat na druhém díle. Do Rockyho vložil kus sebe, což dokládá i jeho přezdívka „Italský hřebec“, jeho příjmení Stallone znamená v překladu hřebec. Stejně jako Rocky, i Sylvester se musel potýkat s těžkým životem, jejich povaha a odhodlání jsou stejné.

John Boorman přišel o velkou šanci

Prvním osloveným režisérem byl John Boorman, jenže ten svou šanci odmítl. Naopak, režiséra John G. Avildsena scénář ohromil natolik, že se režírování zhostil rád. Sylvester byl nejenom scénáristou, ale zhostil se také vytvoření boxerské choreografie, a jeho mladší bratr Frank mu k filmu napsal píseň s názvem „Take me back“. V roce 2006 byl film vybrán pro uchování v Národním filmovém registru.

Celá série filmů začíná 3.7. ve 20.15 na programu Prima Cool.