Proslavil se jako třpytící se upír, dnes je oblíbeným hercem v nejrůznějších filmech: Robert Pattinson

Proslavil se jako třpytící se upír, dnes je oblíbeným hercem v nejrůznějších filmech: Robert Pattinson
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Robert Pattinson je pro drtivou většinu mladých lidí známý především jako upír Edward z filmové pentalogie „Stmívání“. Pattinson ale není jen vybledlým upírem, najdeme ho i v několik dalších velmi dobrých filmech.

Herec už od úplného začátku

Narodil se roku 1986 v Londýně a brzy bylo jasné, že se Pattinson bude pohybovat ve světě entertainmentu. Jeho matka byla modelkou a sestra zpěvačkou. Ve věku 15 let začal pracovat v divadle v zákulisí, ale když hlavní herec díla onemocněl, stal se náhle hercem. Jeho talent byl ihned odhalen místním agentem.

Zdroj: Autor: Debby Wong / Shutterstock

Svou první větší filmovou roli měl ve filmu „Harry Potter a Ohnivý pohár“ jako Cedric Diggory. Díky této roli se stal známějším po celém světě a časopis Times ho označil za „britskou hvězdu budoucna“. Roku 2007 se definitivně proslavil díky velmi úspěšné filmové řadě „Stmívání“, kde ztvárnil upíra Edwarda Cullena ve všech pěti dílech.

Pozdější tvorba a soukromý život

Pattinson je nejčastěji vidět v dramatech, proto není divu, že převzal hlavní role ve filmu „Nezapomeň na mě“, kde představuje rebelujícího a náladového muže pracujícího v knihkupectví, který se zamiluje do slečny, jež se stala svědkem vraždy své matky. Taktéž se objevil ve snímku „Voda pro slony“. Tam hraje Jacoba Jankowskiho, mladého veterinárního učence, který se přidá k cirkusu, aby se tam staral o starou slonici. Roku 2020 měl i přes koronavirovou krizi velmi pracovitý rok, objevil se nejen v thrilleru „Ďábel“, ale také v oscarovém snímku „Tenet“.

Roku 2007 se definitivně proslavil díky velmi úspěšné filmové řadě „Stmívání“, kde ztvárnil upíra Edwarda Cullena ve všech pěti dílech.

Od roku 2009 do roku 2013 chodil s herečkou ze „Stmívání“ Kristen Stewardovou. Od 2015 do 2017 měl za partnerku britskou hudebnici FKA twigs. 

Zdroj: