Rebelka Lucka z Vyprávěj, upjatá ředitelka z Případů 1. oddělení a dobrosrdečná Židovka ze Zlaté labutě – to je Lucie Štěpánková

Rebelka Lucka z Vyprávěj, upjatá ředitelka z Případů 1. oddělení a dobrosrdečná Židovka ze Zlaté labutě – to je Lucie Štěpánková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se chtěla sympatická Lucie hlásit na herectví, maminka si poklepala na čelo. Řekla jí, že se stydí doma i pozdravit návštěvu, a proto by si svou budoucnost měla promyslet. Byla však natolik hodná, že pozvala domů paní z dramatického kroužku, aby si dceru okoukla.

Ta usoudila, že není úplně ztracený případ, a tak do toho Lucka šla. Velice ji ovlivnilo, že po svém boku měla nejlepší kamarádku a na hereckou dráhu se vydaly spolu. Dokonce i na konzervatoř se dostaly obě. Sama by se k této cestě asi neodvážila – pravděpodobně by skončila jako učitelka v soukromé mateřské školce, kterou vlastní její matka.

Lucii si určitě vybavíte jako poslední z hereček, která hrála Lucku Francovou, a tedy se objevila až v závěrečné fázi seriálu Vyprávěj. Za muže si vzala Honzíka Dvořáka, kterého milovala od dětství, a přestože je osud na čas rozdělil, nakonec k sobě cestu našli. Spojili tak dvě rodiny, které za sebou měly hodně bouřlivou historii.

To, že umí zahrát i postavu, kterou budou všichni svorně nenávidět, předvedla v kriminálním seriálu Případy 1. oddělení. Zde ztvárnila policejní ředitelku a stmelila všechny televizní diváky, kteří ji docela silně nenáviděli. Byla obrazem šéfové ze zlého snu, která se na svůj post dostane díky známostem na správném místě, ale profesně nedosahuje kvalit ani toho posledního podřízeného. A protože nemá ani dar empatie, ani žádné zkušenosti, drží se výhradně předpisů v příručkách a vyžaduje, aby všichni plnili její pokyny, přestože je to jen zdržuje od práce, kterou, na rozdíl od ní, pro společnost dělají.

Rolí v seriálu Zlatá labuť se vrátila do charakteru, který jí sluší. Anna Mauerová je Židovka, která utekla z Německa, ale bohužel to nebylo dostatečně daleko. Více než nebezpečí, které jí hrozí kvůli jejímu původu, však řeší svou touhu po dítěti. Nebylo jí souzeno mít vlastní dítě, a tak brala opuštěného chlapce v obchodním domě jako příležitost k tomu, jak spolu se svým manželem Karlem vytvořit konečně úplnou rodinu a realizovat se v poslání matky.

Proces adopce byl však přerušen zmizením chlapce a krádeží několika šperků a také peněz, které si manželé dávali bokem „na ještě horší časy“.

Nakonec se manželé dopátrají pravdy, ale Anna je natolik dychtivá po roli matky, že by dokázala špatnou zkušenost hodit za hlavu a dát chlapci šanci. Jak to vše dopadne, to uvidíme v blízké budoucnosti.

Herečka Lucie Štěpánková v soukromém životě rozhodně nenaplněnou touhou po mateřství netrpí a s manželem Radkem Žákem (55) vychovává dvě dcery (desetiletou Anežku a osmiletou Bertu). V rodině spíš řeší mírnou kritiku dcer, které se často ptají, co to má máma na sobě a kde vzala takový účes. Dcery zatím žádné přání k pokračování v rodinné tradici neprojevily, ale Lucie by jim určitě nebránila. Jen by musely pochopit, co všechno herectví obnáší.

Zdroje článku: