Quentin Tarantino chce svůj poslední film natočit ve velkém stylu. V obsazení se čerstvě objevil i Brad Pitt

Quentin Tarantino chce svůj poslední film natočit ve velkém stylu. V obsazení se čerstvě objevil i Brad Pitt
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tarantino si naplánoval natočit deset filmů a pomalu se blíží do cílové rovinky. Ke svým projektům dokáže být i hodně kritický a uznává, že všechno se nepovedlo tak, jak si plánoval. S kariérou by se však chtěl rozloučit zajímavým příběhem, jaké se na plátnech objevovaly v nejslavnějších dobách hollywoodské tvorby.

Nový film The Movie Critic je založen, jak řekl Tarantino, na chlápkovi, který opravdu žil, ale nikdy nebyl doopravdy slavný. Psal filmové recenze pro porno časopis. Film se bude odehrávat v Kalifornii roku 1977, tedy v roce, kdy lidé chodili do kina na Hvězdné válkyBlízká setkání třetího druhu a Horečku sobotní noci. Jeho postavy by se měly podobat svou hrubostí postavě Roberta De Nira (role Travise Bicklea) ve filmu Martina Scorseseho Taxikář.

Tarantino se nechal inspirovat brigádou z mládí, kdy jako náctiletý plnil automaty na časopisy pro dospělé. Tyto časopisy označil za špinavý hadr, tedy až na jeden, který měl zajímavou filmovou stránku. Právě ta byla dílem muže, o kterém by měl být jeho poslední film. Na rozdíl od veřejného mínění si myslel, že to byl dobrý kritik. Jak Tarantino uvedl, byl cynický jako čert, ale zároveň velmi zábavný a pekelně drzý. Zmíněný muž zemřel mladý, zřejmě na následky alkoholismu, takže snímek bude mít temný konec.

Když se režisér filmu Tenkrát v Hollywoodu poprvé v rozhovorech o novém projektu začal zmiňovat, uvedl, že by hlavní roli měl dostat někdo z pětatřicátníků, nová tvář, která nepatří ještě do jeho rodiny oblíbených herců. Chtěl najít novou hvězdu. Tím a věkovým kritériem tak už předem vyloučil, že by se ve filmu v hlavní roli objevil třeba Travolta, DiCaprio a další herecká esa.

Natáčet se mělo začít na podzim 2023, ale velká hollywoodská stávka všechny projekty o pár měsíců oddálila.

Po roli v posledním filmu Quentina Tarantina pokukuje Brad Pitt

Brad Pitt
Brad Pitt | Zdroj: arp / Depositphotos

Pitt a Tarantino již dříve spolupracovali na filmech Hanebný pancharti a Tenkrát v Hollywoodu, za který Pitt získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Že by plány na hledání nové herecké hvězdy vzaly za své? Časopis Deadline oznámil, že se Brad Pitt připojil k obsazení The Movie Critik. Nebylo však oficiálně uvedeno, že si zahraje zmíněného filmového kritika, přestože by si fanoušci určitě jeho obsazení v tak zajímavé roli přáli. Vzhledem k dlouholetému přátelství je možné, že Pitt dělá jen službičku příteli a ozdobí film některou z vedlejších rolí. Přece jen už v prosinci oslavil šedesátiny.

Zdroje článku: