Prostřeno z Ústecka: Jaroslav zaskočí hosty vzhledem, Tomáš taktizováním

Prostřeno z Ústecka: Jaroslav zaskočí hosty vzhledem, Tomáš taktizováním
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také v příštím týdnu se bude hodně vařit, taktizovat a přemýšlet, jak dosáhnout na výhru. Tentokrát v Ústeckém kraji. O hlavní výhru 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě se utkají čtyři muži a jediná žena.

Jako první se k plotně postaví Jaroslav

Ten miluje piercing a tetování a je to na něm tedy vidět. Jeho vzhled je hodně výrazný a na první pohled až děsivý. Jarda se ale pod tvrdou slupkou ukáže jako dobrák od kosti. Vzhledem drsňák Jarda sází na jednoduchou kuchyni – sýrové šneky se slaninou, hovězí vývar s nudličkami a játrovými knedlíčky, krůtí plátek se sosem a rýží a horké maliny s vanilkovou zmrzlinou. Víc než o jídle to ale bylo o netradičních domácích zvířátkách, kterých má Jarda plný byt. Při zábavě bude totiž asistovat jeho manželka, která hostům předvede hady a pavouky. Těch mají plný byt. A ne všem to bude po chuti.

Zdroj: FTV Prima

V úterý hosty k sobě domů pozve Tomáš

Tomáš pracuje jako asistent a ve volném čase se věnuje hře na klavír a zpěvu. Sám o sobě tvrdí, že je zábavný, ale umí být i výbušný. Pro hosty je Tomáš velká záhada. Budou překvapeni jeho osobním životem i cestou, kterou si prošel. Jeho životní příběh je rozhodně zaujme, což se o jeho menu říct nedá. Hosté se těšili na romskou kuchyni, ale místo ní Tomáš vyšpekuloval menu, kterému ani sám nevěřil. Připravil domácí paštiku a domácí pomazánku, hráškový krém s krutony, brambory se slaninou a jarní cibulkou, kuřecí plátek a piškotový koláč s ovocem. Hosté budou výběrem jídel i jejich provedením zklamaní.

Středečním hostitelem je Štefan

Mezi jeho koníčky patří hlavně historie, motorky a vše kolem moto klubu. Má rád přírodu a baví ho vaření. Drží se hesla: „Co na srdci, to na jazyku.“ A takový se snaží být i u stolu. Štefan sází na guláš, a to ne jen tak ledajaký, ale na guláš z kotlíku. Ocení hosté vůni ohně a vaření na něm? A jak zachutnají ostatní chody jako plněné papričky jalapeños, hovězí vývar s játrovými knedlíčky a drobením a pohár s mascarpone, borůvkami a malinami?

Zdroj: FTV Prima

Ve čtvrtek se předvede Aneta

Ta pracuje jako výpomoc v supermarketu a má 3 děti. Ve volném čase ji baví pečení, cvičení, poslech hudby a samozřejmě děti. Aneta si myslí, že je přátelská, upřímná, spolehlivá a je také introvert. Jako introvert se však v průběhu týdne neprojevuje. V mužské společnosti se cítí dobře a je připravená zabojovat o výhru. Aneta připraví špenátovou roládu a plněné rajče, polévku z červené čočky, šťouchané brambory, plněné kuřecí prso a cappuccinové řezy. Zábava bude pečicí, když Aneta nachystá korpusy a nechá kluky si je ozdobit. A kdo si co nazdobí, to si také může odnést domů.

Zdroj: FTV Prima

Ústecký týden zakončí Pavel

Ten ve volném čase rád hraje tenis a fotbal. Baví ho lyžování. Když je doma, tak taky hraje hry. Sám o sobě tvrdí, že je milý, hodný, soutěživý a přátelský. Ale občas je i líný. Pavel hosty pozve na přehradu, kde žil se svými rodiči. Ta bude i součástí zábavy. Hosté se podívají na místa, kam by se asi běžně nedostali. Jen bude velká zima a hned na začátku hosté docela prochladnou a budou to hodně řešit. Když se pak konečně dostanou do tepla, bude to pro všechny úleva. Pavel se hodně snažil, ale brzy se ukáže, že na sestavu u stolu je to málo. Jednak jsou při pátku už všichni pořádně zmlsaní, jednak se už naplno rozjíždí taktika. A co Pavel navaří? Hovězí tatarák s topinkami. Pak se ale dozví, že ne všichni mají rádi syrové maso. Dále připraví hovězí vývar s játrovými noky, vepřovou panenku se šťouchaným bramborem, fazolkami a houbovou omáčkou a jako dezert bude panna cotta.

Zdroj: FTV Prima
Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text