Prostřeno: Jak to asi v kuchyni vypadá, když si k plotně stoupnou umělci

Prostřeno: Jak to asi v kuchyni vypadá, když si k plotně stoupnou umělci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V příštím týdnu se nad plnými talíři sejdou umělci. Ti, kteří tvoří nejen pro zábavu ostatních, ale i proto, aby svět byl lepším místem k životu. U plotny budou stát kabaretní umělec, módní návrhář, animátorka, výtvarník a tatéři. Tento týden jich k prostřenému stolu usedne rovnou šest.

Pondělí patří Martinovi

Noční umělec Martin (37) se stále učí něco nového. Studoval archeologii a filmovou režii. Drží se hesla, že každý je tolikrát člověkem, kolik toho umí. Pracoval v různých profesích a nyní je přes den v kanceláři a v noci se věnuje umění. Je spíš cirkusový artista – vrhač nožů, akrobat a cirkusový silák. Jeho manželka Olga je svatební organizátorka, floristka a blogerka. Před rokem se jim narodil vysněný syn Nikolaj Bivoj. Manželka pochází z Ukrajiny a utekla sem před válkou.

Zdroj: FTV Prima

Martin sází na menu plné originálních receptů, jako je třeba plov. Hosté si budou marně lámat hlavu, co to vlastně je. A hostitel si později bude dělat starosti, zda ho bude mít dost pro všechny. Ke stolu mu totiž dorazí o strávníka víc. Kromě plovu bude podávat slané palačinky, dýňovou krémovou polévku a štrúdl se zmrzlinou.

Martin se ale bude muset vyrovnat ještě s jedním nečekaným překvapením. Ke stolu dorazí i jeho dávná láska z mládí. Animátorka Bára Anna Stejskalová. Tímto nečekaným setkáním budou všichni zaskočeni a samozřejmě budou pátrat po podrobnostech. U stolu povládne dobrá nálada a nikdo si ani nevšimne, jak kreativně si Martin poradí s úkolem týdne, který na talíři nikdo neuvidí. A během zábavy předvede, jak rychle se dokáže dostat ze svěrací kazajky.

V úterý se představí singl Mirek

Oděvník Miroslav (38) se věnuje své práci a charitě. Vystudoval Vyšší odbornou školu oděvního návrhářství a Střední průmyslovou školu oděvní v Holešovicích. Jeho povoláním je oděvní výtvarník a návrhář. Je singl a jeho život je zábavný, plný dobrých přátel a hezkých zážitků. Nabídku vařit před kamerami přijal, protože mu to připadá zajímavé. Jako zábavu bude mít připravené malé panenky, které si pak ostatní budou moci došít. Po natáčení je chce dát do charitativní dražby. K tomu bude ochutnávka prosecca.

Mirek nebude vařit doma, protože jeho kuchyň není uzpůsobena na takové velké vaření, ale půjčí si kuchyni od kamaráda. A to rovnou profesionální kuchyni v bistru. Bude si v ní umět poradit?

Mirek sází na čínu, se kterou si dá hodně práce, ale zapomene přidat nejdůležitější ingredienci – omáčku. Hlavní jídlo bude připadat hostům přesolené. Kromě toho připraví cuketové rolky s bagetkou, mrkvovo-celerový krém a česnekové krutonky a jahodové pohlazení.

O zábavu u stolu se postarají hlavě výtvarník Roman a tatéři z Plzně. Terčem jejich srandiček se stane jediná dáma u stolu, Bára, která nebude mít pro jejich fórky zrovna pochopení. Ale srovnat si je dokáže docela snadno.

Ve středu otevře dveře své domácnosti Bára

Výtvarnice Bára Anna (31) se věnuje především své práci. Věnuje se výtvarnictví, scenáristice a režii. Žije sama a občas s pejskem. Nejvíc času v jejím živote zabírá tvorba filmů. Hosté si vyzkouší, jak se dělá a pracuje s loutkovou animací. Ráda lidi překvapuje, a proto chce připravit klasiku tak trochu po svém.

Zdroj: FTV Prima

Bára své soupeře překvapí velmi jednoduchým menu, když jim na papíře slibuje chleba s máslem, rajskou, filé a zmrzlinu. Jenomže nakonec se ukáže, že Bářino vaření nebude vůbec tak jednoduché, jak se jeví na papíře. Bára k avizovanému menu připraví spoustu bonusů navíc. Nejvíc zaboduje s domácím popcornem.

Ve čtvrtek je hostitelem Roman

Výtvarník Roman (59) je v soutěži proti přání manželky. Ta s jeho účastí nesouhlasí. Pracoval třicet let na letišti a jedenáct let jako provozní ve striptýzovém baru. Následně se rozhodl, že za sebou nechá nějaký odkaz. Splnil si to, co si ani nepředstavoval. Nyní je výtvarník.

Účinkoval v Taxíku a je o něm natočen dokument na Prima COOL. Zábava bude jízda kabrioletem do vinárny, ve které má výstavu. Tato jídla si vybral, protože si myslí, že rybu jako rybář umí připravit. Celý týden však naznačoval, že vůbec nevaří. Nakonec ale překvapí svým menu, když slibuje salát s krevetami, mrkvový krém, candáta s bramborem a banánovou zmrzlinu.

V pátek je to trochu divočina s Janem a Jiřím

Majitelé tatoo studia Jan a Jiří (39 a 35) mají rádi italskou kuchyni. Jako zábava se bude tetovat na umělou kůži. Oba pánové vedou normální život, ale nedají bez sebe ani ránu, takže se i vařit bude v jejich studiu, kde si navzájem vycházejí vstříc. Těší se na to, že to celé bude zábava, a také na to, že si utuží vztah. Jeden by nepozřel kapustu, druhý petržel. Je tedy jasné, že tyto suroviny se v jejich menu neobjeví.

Zdroj: FTV Prima

Oba kluci se netají tím, že mají temperamentní povahu a někdy se trochu mračí, což ale neplatí pro tento týden. Honza s Jirkou jsou samá legrace. Večeři se rozhodnou uvařit a podávat v tetovacím salonu. Vařit budou na dvouplotýnce. Dají se na tak malém vařiči připravit těstoviny s hříbky, brokolicový krém, telecí po římsku a Tiramisu? V jednu chvíli se klukům vaření trochu vymkne z rukou a přijdou o jednu z plotýnek. A potom to bude teprve pořádné drama. Vydrží hosté čekání? A jak se jim bude líbit tetovací zábava?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text