Pořad Cesta kolem světa s Ondřejem Sokolem a Lukášem Pavláskem je pořádný úlet aneb co tato dvojka za hranicemi vyváděla

Pořad Cesta kolem světa s Ondřejem Sokolem a Lukášem Pavláskem je pořádný úlet aneb co tato dvojka za hranicemi vyváděla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ondřej Sokol s Lukášem Pavláskem se vydali na bláznivou cestu kolem světa. Stával se jim jeden průšvih za druhým a natáčení tohoto cestopisu bylo pro štáb vážně náročné. Jak tato šílená cesta probíhala?

Jen za 80 dní stihli Sokol s Pavláskem procestovat celý svět. To by jim mohl leckdo závidět, cesta ale prý nebyla až taková pohoda, jak to může znít. Jejich netradiční cestopisný dokument ale jednoznačně vzbudil mezi diváky rozruch.

Celá jejich cesta je rozdělena do 12 dílů, které běží na Prima Cool od 31. srpna. Vznikl také celovečerní film, který má 94 minut. Ten měl internetovou premiéru také až tento rok. Natáčelo se ale už od března do července 2018. Postprodukce trvala déle než rok, protože byly natočeny stovky hodin materiálu.

Co vše se zkazilo a jaké jiné zajímavosti souvisí s natáčením tohoto cestopisu?

Pavlásek málem nestihl letadlo

Tak celá cesta začala. Pavláskovi totiž ujela tramvaj, kvůli které potom později přestoupil na metro a asi s půlhodinovým zpožděním nastoupil do taxíku, který na něj už čekal v Dejvicích a v něm i režisér Dan Svátek a kameraman Jakub Šimůnek. Ondřej Sokol tou dobou už čekal na letišti a chvíli si už všichni mysleli, že pořad bude moderovat jenom on. Jenže Pavlásek jako spolutvůrce a hlavně finanční sponzor si to nechtěl nechat líbit. Nakonec se produkci podařilo letadlo chvíli zdržet a na zbytek výpravy počkali.

Utíkání před nebezpečím

Již druhý den cesty se Pavláskovi podařilo přiotrávit jednoho z velbloudích šampiónů na velbloubích závodech v Dubaji. Dal mu totiž ochutnat z jeho sáčku čokoládových bonbónů. Po tomto incidentu všichni rychle opustili závodiště i celé Spojené arabské emiráty. To ale nebylo poprvé, kdy musela výprava před někým utíkat, další průšvihy byly v Japonsku, v Austrálii, ve Spojených státech amerických, v Kolumbii a nejspíš na několika dalších místech.

Spory o záběry ze zákulisí

Režisér, kameraman i moderátoři Sokol a Pavlásek se dostali do sporu s producentem cestopisu, který z natočeného materiálu vytvořil celovečerní film. To se tvůrcům vůbec nelíbilo, protože film měl být tvořen záběry ze zákulisí cest. Ty považovali herci za osobní, ale proti jeho prudukci se už nijak bránit nemohli. Celá cesta ale rozhodně nebyla tak jednoduchá a jak můžeme v záběrech z filmu vidět, někdy šlo dokonce o boj o jejich holý život.

Celkem moderátoři se štábem navštívili kolem 30 destinací, přelétali třiatřicetkrát a vystřídali několik dopravních prostředků, včetně rychlovlaku, koní i velbloudů.

Opravdu se nedá říci, že by nás dílo nějak informovalo cestopisnými zajímavostmi, spíše jde o zábavu, která vás na chvíli rozptýlí a pobaví, zachycuje také dobře místní atmosféru, náladu okamžiku a někdy vás i překvapí krásnými scenériemi a záběry. Tvůrci ale nejspíš svůj cíl, aby film byl jeden velký úlet, splnili.