Od Coco po Amélii: Kdo je Audrey Tautou, šarmantní Francouzka s ofinou, která odolává Hollywoodu

Od Coco po Amélii: Kdo je Audrey Tautou, šarmantní Francouzka s ofinou, která odolává Hollywoodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Audrey Tautou je rafinovaná kráska, kterou si budete nejspíš pamatovat jako Amélii z Montmartru nebo jako policejní kryptoložku Sophii Neveu po boku Toma Hankse ve filmu Šifra mistra Leonarda.

Studium vzdala, aby mohla hrát

O soukromém životě herečky je známo jen velmi málo, ale postavy, které hrála, jsou ikonami stylu. Tautou, dostala jméno po herečce Audrey Hepburn. Narodil se ve znamení 9. srpna 1976 v Beaumontu, ve francouzském Auvergne. Zpočátku se zapsala na univerzitu, aby studovala moderní literaturu, ale její skutečná vášeň byla herectví. Poté studium opustila a začala svou kariéru jako herečka v televizním filmu. K tomu ji pomohlo vítězství v soutěži talentů ve Francii.

Milá tvář jako záruka popularity

Na velký úspěch nemusela čekat dlouho. V roce 2001 ji do života přišla Amélie, kterou měla původně hrát Emily Watson. Ztvárnila mladou ženu, která žije v pařížské čtvrti Montmartre. Pracuje jako číšnice v bistru a žije jednoduchý život. A jednou se rozhodne, že bude napravovat okolní svět. Za hlavní ženskou roli si odnesla nominaci na Césara a cenu BAFTA.

V roce 2006 si zahrála ve snímku Šifra mistra Leonarda. Role ji velice zaujala a nedokázala ji odmítnout. I přesto, že o ni Hollywood projevoval velký zájem, ona o takovou kariéru neprojevila zájem, a tak to byla spíše výjimka, když roli vzala. Napínavý thriller, který popudil Vatikán, ji přinesl další popularitu.

Přišly další role a také práce pro L'Oreal, Chanel a Montblanc. Herečka vyhrála také nespočet anket a žebříčků nejkrásnějších a nejsvůdnějších žen.

Za zmínku stojí také film Coco Chanel z roku 2009, za který získala opět nominace na Césara a cenu BAFTA. Film líčí příběh jedné z nejslavnějších Francouzek od života v sirotčinci, přes kariéru začínající prostitutky až po etapu úspěšné podnikatelky.

Audrey Tautou si na svém soukromí zakládá

Elegantní francouzská herečka do svého soukromého života příliš nahlédnout nenechává. Nemá ráda sociální média, nemá ráda skandály a málo se ví o jeho milostném životě. Byla velmi dlouho zasnoubená s Matthieu Chedidem, francouzským písničkářem a multiinstrumentalistou. Audrey je v současné době svobodná, pokud tedy svého partnera nedrží v tajnosti.

Pár kuriozit o elegantní herečce

• Nemá žádný oficiální profil na Instagramu, ale existuje mnoho účtů jejich fanoušků, které zveřejňují desítky krásných fotografií.

• Od doby Amélie herečka vyzkoušela desítky účesů s ofinou, které staly mezi ženami hitem. Nikdy ale nezměnila svou barvu vlasů (kromě filmových rolí).

• V roce 2009 byla vybrána jako modelka představující parfém Chanel č. 5, kterou vyfoukla Nicol Kidman.

(Zdroj: ČSFD, Celebrity Net Worth)