Těžký úkol pro nový film s Jamesem Bondem: Dokáže nový padouch přesvědčit stejně jako Christoph Waltz?

Těžký úkol pro nový film s Jamesem Bondem: Dokáže nový padouch přesvědčit stejně jako Christoph Waltz?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejspíše nebude lehké najít ještě strašlivějšího antagonistu, než je Blofeld, kterého navíc hrál král moderních padouchů Christoph Waltz v předešlém snímku „Spectre“. Jenže v nadcházejícím „No Time to Die“ čeká na agenta 007 Daniela Craiga ještě nebezpečnější protihráč.

Historie zločinců v bondovkách

James Bond by nebyl nic bez antagonisty. Sice všichni milujeme top připraveného tajného superagenta z britského MI6, ale až přesvědčivý padouch podtrhne kvalitu kinematografického kousku. Ať už Joseph Wiseman jako Dr. Julias No, Gert Fröbe jako Auric Goldfinger, Christopher Lee jako Francisco Scaramanga, Javier Bardem jako Raoul Silva nebo právě Christoph Waltz jako Ernst Blofeld – všichni ukázali vynikající výkon a oprávněně si odnesli respekt od diváků.

Blofeld, jenž byl celkem ztvárněn pěti herci, je Bondův nejtěžší soupeř. Už od druhého filmu se s ním musí vypořádat a drtivá většina ostatních antagonistů pochází z Blofeldovy organizace „S.P.E.C.T.R.E.“.

V nejnovějším díle „Není čas zemřít“ se Bond (naposledy Daniel Craig) potká nejen se svým úhlavním nepřítelem Blofeldem (Christoph Waltz), ale také s novou hrozbou – Safinem (Rami Malek: „Bohemian Rhapsody“).

Jak překonat Blofelda?

Ředitel Cary Fukunaga nedávno pro magazín GQ řekl: „Jakmile jste jednou točili s Christophem Waltzem a s rolí Blofelda, nemůžete pak zpomalit. Musíte se pokusit ho nějak překonat!“ To bylo obtížné, protože producenti nechtěli vytvořit extrémní klišé super padoucha. Nakonec vytvořili postavu, která je nebezpečná nejen pro Jamese Bonda, ale pro celý svět.

Podle herce Ramiho Maleka bylo hlavním cílem stvořit protivníka, který „v našich srdcích vyvolá skutečnou paniku“. Právě tato vlastnost a nebezpečí pro celou planetu odlišuje Safina od Blofelda a dalších bondových protivníků.

Co přesně můžeme od Safina očekávat a jak je jeho charakter propojen s Blofeldem či s přítelkyní Bonda zatím nevíme. Proto musíme být trpěliví, než se film konečně zveřejní.

 

Zdroje: