Netflix thrillery s českým dabingem

Netflix thrillery s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dobré thrillery mají divákovi co nabídnout. Pokud mají český dabing, umožňují soustředit se na rychlý spád událostí a vychutnat si napětí. Tyto filmy mají také silné kladné hrdiny a umí krásně navodit dojem, že nakonec přece jen dobro zvítězí, ať už jde o soudní síň, únos letadla nebo útěk z vězení.

Obhájce (USA, 2011)

Matthew McConaughey sice nedávno prohlásil, že zkusí politickou kariéru, ale nevadilo by, kdyby mu to nevyšlo a vrátil se zpět k filmování. Je to výborný herec a ať hraje striptéra nebo seriózního manažéra, vždy mu to sluší. Ve filmu Obhájce si zahrál právníka Mickeyho Hallera a na roli si ho vyhlédl sám autor knižní předlohy Michael Connelly. Režii měl původně přislíbenou herec Tommy Lee Jones, ale měl o filmu jinou představu než scénárista John Romano, a tak z projektu odešel. Převzal to Brad Furman.  

Ve filmu dále hrají Ryan Philippe, Marisa Tomei, Josh Lucas, William H. Macy a Bryan Cranston.

O filmu

Románový a filmový hrdina Mickey Haller není zrovna kancelářský typ, a tak je k zastižení spíše ve svém černém Lincolnu, kde ho vyhledávají drobní zlodějíčci a podvodníci. Jednoho dne je ale najat, aby bránil syna bohaté podnikatelky v případu napadení. Podrobnosti o zločinu vyvolávají nepříjemné paralely s bývalým případem a Haller zjišťuje, že se oba případy prolínají.

Haller se tedy stane obhájcem bohatého Louise Rouleta, playboye z Beverly Hills a syna realitní magnátky Mary Windsor. Louise je obviněn z brutálního ubití prostitutky, trvá však na tom, že je nevinnou obětí podvodu. Případ je až nápadně podobný další Hallerově kauze, kdy advokát poradil klientovi Martinezovi, aby se přiznal, jinak ho nemine trest smrti.  Ten se tedy přiznal a dostal doživotí. Haller začíná přemýšlet o možnosti, že je Martinez nevinný, jak celou dobu tvrdil. Po návštěvě ve věznici, kde Martinez skončil, už si je svým podezřením jistý. Jenomže už přijal obhajobu Louise Rouleta a je vázán mlčenlivostí. Proto nemůže nikde oznámit, že je Roulet možná zodpovědný za vraždu, za kterou byl odsouzený někdo jiný.

Sebevědomý Roulet se vloupe do Hallerova domu a nonšalantně se přizná ke spáchání vraždy, za kterou byl Martinez odsouzen. A vše se začne komplikovat, když se Hallerovi ztratí zbraň, která usmrtí člověka.

Jak se zbaví advokát nepříjemností s policií? A jak docílí spravedlnosti, aniž by porušil pravidla hry?

Dobrá zpráva je, že i pokud nemáte Netflix, můžete se na zajímavý a napínavý film podívat 11. a 13. listopadu na Nova Cinema.

Non-stop (USA / Francie / Velká Británie / Kanada, 2014)

Akční thriller z roku 2014, režíroval Jaume Collet-Serra a do hlavních rolí obsadil hollywoodské stálice Liama Neesona a Jilianne More. Jde už o druhý film, pro který si režisér vybral osvědčeného představitele neprůstřelných hrdinů.

Film, který se točil s rozpočtem 50 milionů dolarů, se zařadil mezi mírně nadprůměrný standard, na který jsme u Liama Neesona už zvyklí. Na tržbách v kinech vydělal přes 220 milionů dolarů.

Dějová linka

Neeson coby Bill Marks, je zde federálním leteckým maršálem, který se stará o bezpečnost cestujících v letadle. Je to ale právě on, s kým si tajemný terorista vyřizuje účty prostřednictvím zpráv, kterými mu oznamuje, že každých 20 minut bude někdo na palubě letadla opraven. Bill už nemá moc času, aby odhalil, kdo z pasažérů mu zasílá zprávy. Musí to být jeden z pasažérů, a tak začíná hra na kočku a myš. Ale kdo nakonec bude kočka?

A aby bylo akce a napětí ještě víc, na palubě letadla je bomba. Bill neví, komu může věřit a oporu získává v cestující, vedle které seděl (More).

Tři dny ke svobodě (USA / Francie, 2010)

Ve svižném tempu se nese thriller režiséra Paula Haggise s nejpohlednějším „římským gladiátorem“ Russellem Crowe a Elizabeth Banks. Jde o remake francouzského filmu Pour elle z roku 2008.  

Děj filmu

Lara Brennan je neprávem usvědčena z vraždy své šéfové a je odsouzena k doživotnímu vězení. Doma ji zůstal manžel a malý syn. Podle právníka není šance, jak ženu z vězení dostat. Odvolání bylo neúspěšné.

Její muž John tak začíná spřádat plán, jak svou ženu z vězení dostat a plán útěku musí být dokonalý, protože mají jen jeden pokus. Na celou akci se velmi dobře připravuje. Dokonce kontaktuje i bývalého vězně, který napsal knihu o útěku z vězení. Ten mu ale útěk vymlouvá, protože po 11. září jsou bezpečnostní složky schopné Pittsburgh, kde je věznice, neprodyšně uzavřít do 15 minut a pokud se v tomto čase nedostane za hranice města, nemá sebemenší šanci ke zdárné akci.

John nenápadně začíná rozprodávat majetek a obstará také falešné pasy. Plán je založený na tom, že je jeho žena ve vězeňské nemocnici. Plány ale naruší informace, že bude za tři dny převezena zpět do věznice a odsud už by ji John nedostal. Musí vše urychlit.

Pro Johna není snadné za sebou spálit všechny mosty, protože to znamená, že budou muset se ženou a se synem zmizet navždy do země, která nemá se Spojenými státy dohodu o vydávání uprchlíků. Nemůže se ani rozloučit s rodiči, protože je nechce vystavovat situaci, že by byli vyslýcháni, pokud se útěk zdaří.

Nakonec nejde nic podle plánu a z útěku se stane boj o život.

 

Zdroj:

  • autorský článek