Tenhle film Netflix dlouho schovával, ale letos se (možná) konečně zveřejní… Anebo ne?

Tenhle film Netflix dlouho schovával, ale letos se (možná) konečně zveřejní… Anebo ne?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na skandální životopisný film o Marilyn Monroe „Blonde“ s Anou de Armasovou v hlavní roli čekáme již několik let – a Netflix tento film z roku 2019 prostě nechce zveřejnit. Nyní režisér Andrew Domini trochu promluvil o filmu a o možné premiéře.

Strach před skandálem

Přestože byl film natočen už v roce 2019 (tedy v té krásné době před pandemií) a premiéra byla již plánována na oscarovou sezónu 2020, stále není ani stopy po dlouho očekávaném (skandálním) dramatu o herecké legendě a sexuální ikoně Marilyn Monroeové. „Blonde“ dokonce chybí ve velkém náhledu Netflixu na celý filmový rok 2022. Proč tomu tak je? Přece jen se jedná o pro diváky atraktivní snímek od hvězdného režiséra Andrewa Dominika.

Údajně byla první verze pro Netflix příliš extrémní a strach ze skandálu byl hodně velký – Blonde dokonce získala v Americe stejné věkové doporučení jako velmi silné pornografické snímky. To se Dominikovi nelíbilo, a proto se filmaři pokoušeli nějak upravit vzhled filmu, aby byl trochu odlehčený. Další teorie souvisí s tím, že Ana de Armasová má silný kubánský akcent, který byl potřeba předabovat.  

Jako auto bez brzd

Ale co je mnohem zajímavější než důvody dlouhého dočasného uskladnění v skříňce hanby Netflixu? To, jak ten film vlastně celkově vypadá – a o tom nyní promluvil sám Andrew Dominik.

„Film využívá všechny obrazy, které o Marilyn Monroeové znáte – její filmy, fotografie z jejího života. Ale mění význam těchto obrazů v souladu s jejich vnitřním dramatem. Jde tedy o jakýsi film o podvědomí. A je to tragédie. Příběh nechtěného dítěte, které se stane nejžádanější ženou planety. A pak se s tím vším musí vypořádat. Je to tak trochu noční můra. Je to o tom, jaké to je být v autě bez brzd – prostě jede rychleji a rychleji a nejde zastavit.

Je možné, že by se Netflix odhodlal ukázat film na konci letošního roku. Jestli se to ale skutečně stane, to nám ukáže čas.

Zdroj článku: