Nejhorší filmy všech dob: Strippers vs. Werewolfs aneb britská „komedie“ s českou herečkou

Nejhorší filmy všech dob: Strippers vs. Werewolfs aneb britská „komedie“ s českou herečkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Britové mají skvělý humor. Monty Python, Mr. Bean, Malá Velká Británie, těch povedených bavičů je v Anglií jako písku u moře. Někdy se ale i mistrům jejich dílo nepovede a my se pak musíme dívat na něco, co bychom nejraději hned zapomněli. Mezi takováto díla patří „Striptérky vs. Vlkodlaci“.

Úchylárny a špatné vtipy

Striptérka Justice (zcela neznámá londýnská herečka Adele Silvová) zabije ve svém privátu vlkodlaka, který při nadměrné nadrženosti zažil asi i pro něj překvapující předčasnou lykantropii. Její šéfka se prý s vlkodlaky již zná (proč a jak se moc nedozvíme, jen víme, že jich pár zabila, když narafičila výbuch jejího prvního podniku) a chce se mrtvoly zbavit, aby nemusela řešit znovu problémy s vlkodlačí skupinou. Jenže smečka se již dávno dozvěděla, kdo může za smrt jejich člena, a vydala se na lov po striptérkách. Jenže nepočítali s tím, že Justice a její klubové kamarádky (mezi nimi i česká herečka Barbara Nedeljáková) nejsou lehkou kořistí…

O ději asi nemusíme dále ztrácet slova. Hlavní slib na konci je souboj mezi velmi sporadicky oblečenými ženami a zuřivými vlkodlaky. Radši se hned koukněme na problémy. Je jasné, že v takovém filmu nesmí chybět sexuální narážky a úchylárny. Některé jsou docela povedené, drtivá většina je ale jen trapná. Například mrtvý vlkodlak s takřka nekončící erekcí. Dalším problémem jsou rádoby vtipné momenty, nad kterými vlastně jen sedíme s otevřenou pusou a nedopovězenou otázkou, kdo si myslel, že tohle může být v nějakém úhlu pohledu vtipné. Nejhorší je ale chování postav.

O ději asi nemusíme dále ztrácet slova. Hlavní slib na konci je souboj mezi velmi sporadicky oblečenými ženami a zuřivými vlkodlaky.

Zcela zmatené postavy

Striptérky

Celkem se zde seznámíme se čtyřmi více nebo méně důležitými striptérkami. Justice, vypadající spíše jako prodavačka v Tescu anebo jako účetní pro Raiffeisenbank, je hlavní postavou. Dále tam najdeme Raven (Nedeljáková) krutopřísnou, hustou a s lovcem upírů zasnoubenou emo-holku s vlastním samopalem a vycpanou liškou v obýváku. Třetí (a poslední přeživší) je Dani, blonďatá a kvůli tomu autorem scénáře jako úplně nejblbější postava postavená striptérka s nulovými striptérskými zkušenostmi (to aspoň předpokládám, konec konců jako jediná nebyla ani jednou vidět u tyče). Čtvrtá striptérka je spíše jen sexy oblečená kouzelnice, která baví zákazníky v klubu levnými karetními triky (které taktéž nikdy nezahlédneme). Kdybyste si teď naivně mysleli, že tyto ženy budou často tančit u tyče nebo že se budou pravidelně svlékat, tak to vás zklamu. Každá holka na Tik Toku vám ukáže víc než ony.

Vlkodlaci

Pokud jste si teď říkali, že horší, než kvarteto netančících striptérek to už být nemůže, tak to jste ještě neviděli vlkodlaky. Protože jejich jména slyšíme jen jednou a pak už nikdy, nezapamatujeme si je. Proto je vypíši následovně:

1. Alfa vlkodlak: Šéf smečky se vyznačuje tím, že velmi neschopně imituje Marlona Brando ve filmu „Kmotr“. Díky tomu, že je to alfa, tak ho zahlédneme až na konci filmu jako vlkodlaka, a to celkem po dobu asi 12 vteřin.

2. Vlkodlak pankáč: Vlkodlak s punkovým účesem se vyznačuje tím, že non stop mluví sprostě. Výrazy „fuck“, „fucking“, „shit“, „bitch“, „fuck you“ či „fuck them“ jsou jeho kompletní slovní zásobou. Pokud by si chtěl někdo zahrát chlastací hru, pijte vždy, když použije sprosté slovo. Nebudete litovat.

3. Vlkodlak v obleku: Tento jedinec se vyznačuje tím, že chodí po nočních ulicích jako Barney Stinson. On by asi bez obleku nepřežil. Zajímavý plottwist: Je přítelem Justice! Takže tu máme i vztahové drama!

4. Tlustý, blbý vlkodlak: K němu nelze nic moc říct. Je tlustý, a jak všichni víme, autoři scénářů levných filmů se naučí hned na první hodině ve škole, že tlusté postavy musí být taktéž blbé. A tento vlkodlak je dokonce abnormální hňup.

Další postavy

Výše jsem již zmiňoval lovce upírů. Tento Van Helsing z Wishu je svou vlastní existencí iritovaný. S ničím si neví rady, všechno jaksi pokazí, a nejvíce se bojí upírů. Přesto je dokáže nějak zabít (nevíme jak, s čím, ani proč) a nakonec si zahraje na hrdinu, protože sesbírá kusy masa roztrhaných vlkodlaků a schová je do sklenic (neptejte se…).

Ale pozor, pozor. Překvapení klepe na dveře. Jako vlkodlak ve vězení se představí legendární Robert Englund, známý herec, který nás strašil ve všech dílech hororu „Noční můra v Elm Street“ jako Freddy Kruger! Jasně, má celkem jen 10 vět a po 2 a půl minutě je jeho výstup ukončený, ale hej: Je tam.

„Striptérky vs. Vlkodlaci“ je, jak to říct a neurazit, jedinečným filmem s velmi překvapujícím koncem (žádné spoilery, na to se musíte kouknout sami). Jediným větším plusem filmu je každopádně naše herečka, protože je jediná, která umí aspoň troch uhrát, má překvapivě dobrou angličtinu, a navíc vypadá ze všech účinkujících nejlíp. I když konkurence není zrovna ohromná, striptérky vypadají velmi průměrně a vlkodlaci připomínají po přeměně spíše čipmanky, veverky či další hlodavce. A proč se vlastně nepřevtělují všechny při svitu úplňku, vždy tam hopsá jen jeden až tři z celé skupiny s ochlupením v ksichtu. A proč ty lidi nikdy nesežerou celý? A proč…

Zdroj:

  • Autorský text