Minisérie Docent dostane pokračování a Tereza Ramba bude ještě protivnější

Minisérie Docent dostane pokračování a Tereza Ramba bude ještě protivnější
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiří Strach je všestranně nadaným režisérem, a tak nikoho nepřekvapilo, že se na třídílnou minisérii dívalo v průměru na každou epizodu přes dva miliony diváků. Na nesourodou dvojici kriminalistů, kapitánku Fousovou a docenta Stehlíka, se divácké názory lišily.

Fousová (Tereza Ramba) a Stehlík (Ivan Trojan) jsou dva podivíni, kteří si na sebe tak nějak zbyli. Ona ukřičená a bez disciplíny, on pečlivý a uzavřený. Tereza Ramba v roli kriminalistky divákům sice k srdci moc nepřirostla, ale minisérie rozhodně špatná nebyla. Na ČSFD si vysloužila lehce nadprůměrné hodnocení.

Strach se pustil do natáčení dalších epizod a uvažuje se, že druhým natáčením to možná nebude končit a přijde i třetí.

Seriál se natáčí v ateliéru na Kavčích horách. Kromě obou protagonistů se opět objeví řada populárních herců, jako je Ondřej Vetchý, Matěj Hádek nebo Marek Taclík.

 V zásadě jsme se obuli do starých bot, po prvním záběru kluci věděli přesně, co mají hrát, jaké jsou jejich postavy. Ale všichni stárnou, moudří a uklidňují se. Tereza Ramba nezmění svoje DNA. Bouchačku tasí stále často a nepatřičně, to musí zůstat. A Ivan? Ví, že ho potřebují i tentokrát. Už nemá submisivní akademickou polohu, ale našel v sobě určitou policejní sebejistotu,

popisuje natáčení režisér Strach.

Představitel titulní role Ivan Trojan o svém hrdinovi, kterého scenáristé v nových dílech vrací za katedru na policejní akademii, prozrazuje:

 Diváci se můžou těšit na docenta Stehlíka tak, jak ho znají z první série. Precizního, poctivého, exaktního, čestného muže, který řekne ve správný čas tu správnou myšlenku. Natáčení je dost náročné, ale jsme skvělá parta.

Oddělení šéfuje major Šera (Ondřej Vetchý), který se na docenta Stehlíka obrací, když potřebuje pomoc. Se Stehlíkem si sice ze začátku moc nerozuměl, ale práce na složitém případu je oba utvrdila v tom, že si mohou být užiteční. V druhé sérii už by jejich vztah měl být postavený na úctě a toleranci.

Jak to bude v nových dílech s kapitánkou Fousovou na Policejním prezidiu vysvětluje s úsměvem a v duchu svojí postavy herečka Tereza Ramba: 

Je to horší. Řve ještě víc, ale je jediná, kdo samozřejmě ví první, kdo je vrah. Celý případ vyřeší. Bez ní by pánové neudělali ale vůbec nic.

První řada Docenta je dostupná v iVysílání, ta druhá by se měla objevit v televizním vysílání příští rok.

Zdroje článku: