V mládí mohla mít na každém prstu deset mužů, dnes žije představitelka Angeliky Michele Mercier v osamění

V mládí mohla mít na každém prstu deset mužů, dnes žije představitelka Angeliky Michele Mercier v osamění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hvězda filmového plátna 60. let Michele Mercier byla jednou z nejkrásnějších a nejtalentovanějších francouzských hereček. Proslavila se hlavně rolí krásné Angeliky, která své štěstí našla u Joffreyho. V reálném životě se ale v lásce Michele žádného happyendu nedočkala.

Chtěla se stát baletkou

Michele Mercier se narodila v Nice. Je napůl Italka, jelikož její maminka z Itálie pocházela. Od malička jí bavil tanec a dlouho se jí držel její dětský sen, že se stane profesionální tanečnicí, talent na to rozhodně měla. Již v útlém věku pravidelně vystupovala s tanečním sborem v Nice. V sedmnácti letech se přestěhovala do Paříže, kde nastoupila na konzervatoř, kde zkombinovala studium tance a herectví.

Prudký vzestup mladé herečky

V průběhu let na studiích pomalu opouštěla taneční prkna a věnovala se hlavně herectví. Její průlom přišel s romantickou komedií Zastřelte pianistu, ve kterém si zahrála malou roli dámy s nedobrými mravy. Ostatně se začátku své herecké kariéry ani role jiného typu nemívala. Jelikož uměla plynule hovořit italsky a anglicky, čas od času se objevila v některých italských a britských filmech.

Role, která jí změnila život

Určitě nejznámější, možná i jediná postava, se kterou si mnozí Michele Mercier spojují, je role krásné Angeliky. Tu měla původně hrát Brigitte Bardot, která byla v té době již uznávanou a hojně obsazovanou herečkou. Režie však dala přednost mladé Michele, která dokázala zahrát radosti i strasti Angeliky bravurně.

Ačkoliv jí tato role proslavila po celé Evropě, pro Michele byla spíše prokletím. Herečka natočila desítky jiných úspěšných filmů, každý si ji ale bude navždy spojovat jen s Angelikou.

V lásce jí osud nepřál

V roce 1961 se provdala za režiséra Andrého Smaggheho, jejich manželství se ale po sedmi letech rozpadlo, především kvůli tomu, že měl André problémy s alkoholem. O rok později se vdala podruhé, a to za závodníka Clauda Bourillota, ten jí však jednoho dne z ničeho nic opustil spolu se jejími šperky a v roce 1982 bylo jejich manželství definitivně u konce. Ke třetí svatbě neměla daleko, byla zasnoubená s italským princem Nicolou Bocompagni-Ludovisim, ten však zásnuby krátce před svatbou zrušil.

Velká dáma francouzské kinematografie letos oslavila 82. narozeniny a stále žije ve Francii.

Zdroje: