Matrix (1999): Pohádkově bohatý Neo versus chudičká Trinity

Matrix (1999): Pohádkově bohatý Neo versus chudičká Trinity
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kultovní snímek Matrix se natáčel v době, kdy se v Hollywoodu ještě nešetřilo na honorářích. Pokud byl někdo tak slavný a žádaný jako Keanu Reeves, za výkon v jediném filmu se mu nabídlo 10 milionů dolarů plus provize ze zisku.

Matrix se stal velkým pojmem a vysoká návštěvnost v kinech Reevesovi zajistila celkový příjem ve výši 56 milionů dolarů. Herec je ovšem známý svou štědrostí, a tak si peníze neusyslil jen pro sebe, ale podělil se o ně s autory úžasných efektů, které z Matrixu učinily jedinečnou podívanou. 

Přes bohatou charitativní činnost se Reevesovo jmění dnes odhaduje na 300 milionů USD. 

Jeho filmová partnerka Carrie Anne Moss alias Trinity je o poznání chudší: ačkoli jí Matrix vylepšil kariéru a za posledních 20 let natočila padesátku filmů, chlubí se jměním ve výši pouhých 3 milionu dolarů. Znamená to, že si na slavné sci-fi trilogii zase tolik nevydělala? 

Je možné, že jako matka tří dětí má Carrie Anne Moss přecijen vyšší výdaje než osamělý vlk Keanu. Její honorář za Matrix však musel být ve srovnání s Reevesovým chudičký, protože do roku 1999 byla téměř neznámou herečkou. A bohužel jí i zůstala, navzdory svému prohlášení, že jí "Matrix přinesl mnoho příležitostí". 

Naštěstí je tu naděje, že si 52letá herečka brzy přilepší díky čtvrtému dílu, který se má v kinech objevit v roce 2021.