Letní filmová škola v Uherském Hradišti se nakonec uskuteční

Letní filmová škola v Uherském Hradišti se nakonec uskuteční
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pořadatelé se nakonec po jednání s městem a ministerstvem kultury rozhodli, že 46. Letní filmová škola v Uherském Hradišti proběhne. Obyvatelé Uherského Hradiště se na tento fakt ale tváří rozporuplně.

Zachování bezpečnosti návštěvníků na prvním místě

Jednou ze základních podmínek pro možnost uskutečnit festival bylo zachování bezpečnosti návštěvníků, hostů festivalu i obyvatel Uherského Hradiště. Festival se tak o něco zkrátí a přesune se na jiný termín. Bude se také počítat s tím, že počet míst v sálech pro diváky bude omezen. Bude totiž nutno dbát na nařízení vlády a dodržování povinných rozestupů a hygienických opatření.

Součinnost festivalu s městem i hygieniky

Dle ředitelky festivalu Radany Korené bude letos festival probíhat o trochu jiným způsobem. „Mám radost, že se našemu týmu podařilo udržet vizi konání filmovky a že vše směřuje k tomu, že skutečně bude! Je jasné, že kvůli dodržení všech hygienických a bezpečnostních norem bude jiná, než jak ji všichni známe. Jsem ovšem přesvědčená o tom, že to bude ročník, na který nikdo nezapomene a atmosféra v sálech bude srdečnější než obvykle,“ uvádí a dodává, že „vše proběhne v plné součinnosti s městem UH, MK ČR, Krajskou hygienickou stanicí Zlínského kraje a dalšími institucemi, což, jak věříme, přispěje k hladkému průběhu akce.

Letní filmová škola se uskuteční 7. – 12. srpna 2020.