Kvíz pro fanoušky Kobry 11, nejúspěšnějšího německého krimiseriálu, v němž bylo zničeno přes 5000 aut

Kvíz pro fanoušky Kobry 11, nejúspěšnějšího německého krimiseriálu, v němž bylo zničeno přes 5000 aut
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavný německý krimiseriál Kobra 11 se natáčel celých 26 let. Za tu dobu si ho musel všimnout snad každý. Mít ale dokonalý přehled o všech sériích a epizodách, to zvládnou jen skutečně oddaní fanoušci. Takoví nepochybně hravě zdolají i otázky z našeho kvízu.

Hrdiny legendárního německého seriálu tvoří dvojice sehraných důstojníků z fiktivního oddělení dálniční policie. Na počátku tahle dvojka sestávala z Franka Stolteho a Inga Fischera, ale už ve třetím díle vstoupil do děje nezdolný Semir Gerkhan, jenž nahradil právě zastřeleného Inga.

Záběr z akčního krimiseriálu
Záběr z akčního krimiseriálu | Zdroj: TV Nova

O dalších sedm epizod později byl prakticky bez vysvětlení nahrazen i Frank, a sice drsňákem Andrém Fuxem, který bohužel tragicky zahynul v závěru třetí řady. Stalo se tak během nasazení na Malorce, kdy se po zásahu harpunou zřítil do Středozemního moře. Tělo se nikdy nenašlo, jeho ztrátu tenkrát nicméně oplakala řada fanoušků.

Sotvakdo věřil, že by Andrého mohl někdo nahradit, ale pak přišel on – Tom Kranich. Od pilotního filmu ke čtvrté sérii tvořil se Semirem nerozlučnou dvojici po více než sedm let. Na začátku sedmé série se ovšem psychicky zhroutil poté, co jeho těhotná přítelkyně zemřela při výbuchu bomby, která měla původně zabít jeho. Potřeboval si od náročného zaměstnání odpočinout.

Jeho nástupcem se stal dynamický mladík Jan Richter z oddělení krádeží. Na konci osmé série však z děje záhadně zmizel. Podobně jako v případě Franka se to obešlo bez jasného odůvodnění. V deváté řadě Semir vyhledal Toma s prosbou o pomoc při vyšetřování aktuálního případu. Tom byl totiž jediný, kdo mohl identifikovat bombového atentátníka. Po uzavření tohoto případu byl odhodlaný s policejní prací definitivně skončit, jenže se přihodil pravý opak. Znovu se vrátil k dálniční policii a do role Semirova věrného parťáka. Naneštěstí na to krutě doplatil. Na sklonku desáté série byl zastřelen.

Záběr z akčního krimiseriálu
Záběr z akčního krimiseriálu | Zdroj: TV Nova

Tragická smrt se nevyhnula ani dalšímu Semirovu parťákovi, Chrisu Ritterovi. Následovali ještě tři mužští kolegové: Ben Jäger, Alex Brandt a Paul Renner. Pak začal Semir spolupracovat s Vicky Reisingerovou. Doufejme, že kletba předčasných úmrtí Semirových parťáků se nevztahuje i na ženy…

Akční krimiseriál Kobra 11 běží na obrazovkách už od roku 1996. Co všechno o něm ale víte? Ukažte, jak dobře ho znáte, v našem kvízu.

Zdroje článku: