KVÍZ: Hořkosladká kultovní komedie Samotáři nabízí podněty k zamyšlení i legendární hlášky

KVÍZ: Hořkosladká kultovní komedie Samotáři nabízí podněty k zamyšlení i legendární hlášky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kultovní českou komedii Samotáři skoro nemusíme ani představovat. Je to film plný legendárních hlášek, zajímavých životních osudů a milostných příběhů, které jsou spolu hořkosladce propleteny.

Tragikomický scénář filmu je z dílny Petra Zelenky a o režii se postaral David Ondříček. Film se točil koncem roku 1999, premiéru měl v roce 2000 a o rok později byl na Českém lvu nominován hned v 10 kategoriích. Herec Jiří Macháček, představitel stěhováka Jakuba, pak získal Českého lva za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli.

Film vypráví příběhy několika mladých lidí a jejich mezilidských vztahů, které nejsou zrovna ideální. Je tu dlouholetý pár – studentka Hanka a Petr. Ten pracuje v malém pražském rádiu. Po různých neshodách se spolu rozcházejí a Hanka se od Petra odstěhuje. A není náhoda, že ji stěhuje zrovna stěhovák Jakub, který je optimistický a vždy v dobré náladě. Tomu je tak možná i díky marihuaně, kterou kouří v mnoha záběrech.

Hanku také sleduje uznávaný neurochirurg Ondřej, který je do ní tak trochu bláznivě zamilovaný, a to už od školy. O zajímavé scénky se ve filmu také postarají Hančiny rodiče, respektive její matka, jež často říká, jak oni jsou s tatínkem šťastní, ale na Hance vidí jen samá negativa. Příběhy proplétá a ještě více zamotává Robert, který pracuje v cestovní kanceláři. V baru ho zaujme cizinka Vesna, která je z Makedonie a říká, že je v České republice proto, aby pozorovala UFO. Ve skutečnosti ale hledá svého otce, i když říká, že někdy je složitější vidět UFO, než vidět svého vlastního tátu.

Příběhy se neustále zamotávají, ale o zábavu máte postaráno po celou dobu filmu. Film je vyšperkován mnoha zajímavými dialogy i legendárními hláškami.

Děj této hořkosladké komedie jsme vám už připomněli, teď si zkuste otestovat svou paměť v kvízu, který vám připomene i další komické situace z filmu.

V Česku bude asi málo lidí, kteří film Samotáři nikdy neviděli. Zajímavější údaj by spíše byl, kolikrát jsme film viděli. A co vy? Pustíte si ho teď znovu?