Nápad na natočení slavného českého seriálu Hospoda měl Kanaďan. V našem kvízu zjistíte, kolik toho o Hospodě skutečně víte

Nápad na natočení slavného českého seriálu Hospoda měl Kanaďan. V našem kvízu zjistíte, kolik toho o Hospodě skutečně víte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Hospoda snad netřeba blíže představovat. Hospodský humor udržel doma nejednoho diváka. Zpočátku sice nebyl až tak úspěšný, ale s přibývajícími epizodami stoupla i jeho popularita.

Říká vám něco jméno Tim Addison? Nejspíše ne. Je to Kanaďan, který se přestěhoval do Prahy v devadesátých letech minulého století. I přesto toho pro nás udělal mnoho. Jmenovitě přišel s nápadem na natočení celého seriálu Hospoda. Inspiroval se americkým sitcomem Na zdraví. Povšiml si totiž, že v Česku dosud nemáme vlastní sitcom. V závěrečných titulcích ale jeho jméno nehledejte – zákon o autorském právu zde v tu dobu prakticky neexistoval, a proto nikdo neměl povinnost ho uvádět.

Také samotné postavy jsou obaleny řadou zajímavostí, které si pamatuje jen velký fanoušek se smyslem pro detail. Například postavě Babuly nevyšlo manželství, a tak nyní pobývá ve stejném domově jako jeho dcera a vnučka. Petr Nárožný si musel scénář vymýšlet na místě, takzvaně improvizovat. Jednal tak na popud samotného režiséra, kterému se příliš nelíbilo, že jakmile se čepuje pivo, nikdo nic neříká a tyto scény znějí poněkud prázdně.

A Václava Knopa, který hrál Jonáše, si režisér zpočátku příliš neoblíbil. Zastával názor, že se na tuto roli nehodí. Epizoda Forbes ale režiséra přesvědčila, že pan Knop byla dobrá volba. Naopak Jiří Menzel nemá putyky moc v oblibě, a proto potřeboval silnou motivaci pro to, aby v seriálu vůbec hrál. Nakonec ji našel – potřeboval rekonstruovat koupelnu. O finance na tuto rekonstrukci se postaral jeho honorář. Ne všechny zajímavosti se ale točí kolem lidských postav. Například psa Pajdu ztvárnila psí dáma, která se i ve skutečnosti jmenovala Pajda. Ovšem v seriálu se jedná o psa, nikoli o fenu.

Bronislav Poloczek a Jiří Menzel v seriálu Hospoda
Bronislav Poloczek a Jiří Menzel v seriálu Hospoda | Zdroj: TV Nova

Součástí první série měl navíc být díl, kdy měl hospodu navštívit minulý prezident Václav Havel. Dvojník se našel, jenže během natáčení skutečný prezident Havel těžce onemocněl a televizní stanice Nova se rozhodla, že odvysílání tohoto dílu by bylo proti morálním hodnotám.

Tvrdíte, že tyto zajímavosti vám nebyly cizí? Zkuste si náš kvíz, kde se vás budeme ptát na zajímavosti hlavně ze samotného seriálu. Ujistěte se proto, že vaše oko bylo u sledování Hospody skutečně bystré.

Pro někoho ztráta času, pro jiného nezapomenutelný zážitek. Seriál Hospoda je plný humorných příhod i narážek na skutečný život, písně i slavné osobnosti. Jeho fanoušci stále chodí mezi námi a s radostí opět usednou před televizní obrazovku, jelikož tento starý seriál se v různých intervalech vysílá dodnes.

Zdroje článku: