Tento kvíz vám napoví, jak dobře znáte filmy Marie Poledňákové

Tento kvíz vám napoví, jak dobře znáte filmy Marie Poledňákové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U těchto rodinných filmů, jejichž režisérkou a často i scénáristkou byla Marie Poledňáková, nebudete mít nouzi o chvíle, kdy se zasmějete. „Na mě se můžeš spolehnout, na mě ne.“

Tatínek Marie Poledňákové byl profesorem na univerzitě. Téměř celá její rodina musela emigrovat. Studovala Akademii múzických umění v Praze, kterou úspěšně absolvovala. Pracovala ve Studiu Premiéra a ve Filmovém ateliéru na Barrandově.

Zaměřila se ve své tvorbě na rodinné komedie a na rozdíly v ženském a mužském úhlu pohledu, a to především v oblasti výchovy dětí. Krásný příklad máme v komediích „S tebou mě baví svět“ i v „Jak vytrhnout velrybě stoličku?“ čiJak dostat tatínka do polepšovny?“. Zápletky milostných vzplanutí jsou ztvárněny i v novější tvorbě „Líbáš jako Bůh“ a „Líbáš jako ďábel“.

Kotva u přívozu

V tomto filmu „Kotva u přívozu“ se odehrává život rodiny pohledné ženy, která je rázná a energická a zvládá perfektně svoji profesi a jiné rodinné problémy. Doma je považovaná za „šéfa“ v rodině. Má veliké přání, chce se přestěhovat z malého bytu do vybudované vily nad řekou. Vilu si postavila rodina vlastními silami. V hlavě má Magda termín do Štědrého dne. Jenže člověk míní, život mění.

Dva lidi v ZOO

Filmy se zvířaty jsou divácky přitažlivé. I tento film se odehrává v ZOO. Hrdina zoolog nemá na růžích ustláno. Gorila mu zrovna zdemolovala kancelář.

Jeho žena Josefína už nechce řešit problémy se svým mužem a s jeho zvířaty, která tropí mrzutosti, a tak se odstěhuje ke své kamarádce Růženě. Za dědečkem přijedou jeho vnuci, na což Josefína zapomněla. Víte, že ve filmu „Dva lidi v ZOO“ se objevil orangutan Ámos ze ZOO  v Ústí nad Labem, jenž byl z důvodu pokročilé plicní rakoviny utracen v roce 2017, a že Miroslav Macháček si v tomto filmu zahrál se svou dcerou Kateřinou Macháčkovou?

Jak znáte filmy Marie Poledňákové? Kvíz vám napoví.

 

Zdroje článku: