Divácky nejoblíbenější filmy režisérky Marie Poledňákové

Divácky nejoblíbenější filmy režisérky Marie Poledňákové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedna z nejznámějších českých filmařek zaujala svou tvorbou skutečně všechny generace. Pojďte se podívat na její filmy. Viděli jste všechny? Který z nich patří mezi vaše oblíbené?

Líbáš jako ďábel

Skvělé herecké obsazení v podobě čtyřlístku Kaiser, Bartoška, Holubová a Magálová, je záruka skvělé zábavy! Film získal Českého lva za rok 2012 v kategorii divácky nejúspěšnější český film uplynulého roku.

Líbáš jako bůh

Scénář a režie? Opět Marie Poledňáková! Tento příběh mohl prožít kdokoliv z nás. Mladší ročníky si na jeho průběh třeba ještě počkají. Kaiser, Bartoška, Holubová a Magálová ve filmu z roku 2009 o tom, že lidská touha po lásce je nekonečná.

Jak se krotí krokodýli

Tatínek Luboš pracující v Alpách jako záchranář přijíždí do Prahy. Z toho je nadšená jeho dcera Anička, která už se těší, jak si tatínka užije. Místo omluvenky ze školy v přírodě ale tatínek nakonec jede s celou třídou do Vysokých Tater, aby zde dělal zdravotní doprovod. Komedie pro celou rodinu z roku 2006.

Dva lidi v ZOO

Zoolog Montelík má přivítat na návštěvě své dva vnuky, identická dvojčata Martina a Honzu. Ti se ale rozhodnou, že se budou před všemi dospělými vydávat pouze za jednoho. Film z roku 1989 se natáčel v zoologické zahradě v Ústí nad Labem a v Litoměřicích.

Zkrocení zlého muže

Magda Vašáryová v hlavní roli komediálního filmu z roku 1986.

S tebou mě baví svět

Veselohra století o partě tatínků, kteří se na pravidelnou chalupu musí pro jednou vypravit i se všemi dětmi, si získává srdce diváků již od roku 1982.

Kotva u přívozu

Život televizní hlasatelky, která denně vstupuje do domovů miliónů lidí. Jak se ale bude chovat, když se oko kamery zadívá jinam? Příběh o lidech a jejich domově s Janou Šulcovou v hlavní roli byl natočen v roce 1980.

Znáte všechny tyto filmy Marie Poledňákové? A dokázali byste určit, které chybí? Ano, výborně! Jedná se o divácky oblíbené filmy ze 70. let – Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny!