Seriál Chlapci a chlapi: To, jak moc dobře tento seriál znáte, si ověříte v našem kvízu

Seriál Chlapci a chlapi: To, jak moc dobře tento seriál znáte, si ověříte v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedenáctidílný seriál vznikl v roce 1988 na režimní objednávku jako propagandistické dílo, jehož účelem bylo zlepšit obraz Československé lidové armády. Pokud se oprostíme od ideologického pozadí seriálu, seriál si opravdu vychutnáme a plně se vcítíme do pocitů tehdejších branců.

Různé povahy seriálových postav nám vykreslují rozdílný přístup k nástupu na vojnu. Hlavní hrdina Tomáš v podání Martina Zounara se nejvíce trápí odloučením od své lásky Hanky. Trpí žárlivostí, kterou čerstvá maturantka často nevědomky přikrmuje. Maminčin mazánek Ctibor má z vojny obecnou hrůzu a spoléhá na maminčina slova, že se do měsíce z vojny vrátí. Protřelý Michal na vojnu odchází s úkolem, který mu uložili jeho kumpáni, a zároveň s vizí brzkého ideálního života.

Řezník Honza jde na vojnu se stoickým klidem, ačkoliv trpí nadváhou, a během vojny nachází svoji životní lásku v kadeřnictví. Ženatý Slovák Vladko také nemá na růžích ustláno a potýká se s mnohými soukromými problémy. Všichni mají jedno určitě společné – kasárnu. Co postava, to uvěřitelný a originální příběh. Chlapci protřelí i naivní, z měst i vsí, bažanti a mazáci, dokonce i jejich velitelé.

Jak moc dobře seriál znáte, to zjistíte v tomto kvízu:

Zdroje článku: