KVÍZ: Obecná škola, Cesta do hlubin študákovy duše, Škola základ života aneb jak dobře znáte české filmy ze školního prostředí

KVÍZ: Obecná škola, Cesta do hlubin študákovy duše, Škola základ života aneb jak dobře znáte české filmy ze školního prostředí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do školy alespoň chvíli chodil každý z nás. Toto známé prostředí bylo předlohou nejednoho filmu či seriálu. Jak moc dobře si vzpomínáte na české filmy, které jsou plné skvělých českých herců a hereček? Své znalosti můžete ověřit v našem kvízu.

Gympl trhal rekordy ve sledovanosti  

Velký ohlas a nespočet fanoušků ve své době získal film Gympl. Ten byl natočen v roce 2007. O scénář se postarali Tomáš Houška, Tomáš Vorel st. a Pavel Nosek. Režisérem snímku byl Tomáš Vorel st. Film měl skutečně hvězdné obsazení, a to nejenom pedagogický sbor. Také jednu z hlavních rolí dostal tehdejší miláček především náctiletých dívek, Jiří Mádl. V roli češtináře se objevil herec Jiří Schmitzer, fyzikáře si zahrál Milan Šteindler, výtvarnou výchovu učil Tomáš Matonoha a ředitelkou školy byla Eva Holubová.

V hlavních rolích se objevila dvojice mladíků v podání Jiřího Mádla a Tomáše Vorla juniora. Ti si zahráli studenty, které ale škola příliš nezajímá. Nebylo žádnou výjimkou, že je najdete sjeté a v noci sprejující na různých místech. To se samozřejmě nelíbilo rodičům ani profesorům. A tak oba dva prožívali poměrně zajímavý život dospívajících teenagerů.

Příběh, který může zažít téměř každý dospívající kluk, byl natolik úspěšný, že se v roce 2014 dočkal volného pokračování. Tentokrát s názvem Vejška.

 

Zdroj článku: