Byli jste vybráni do AZ kvízu Junior. Probuďte v sobě chytrého školáka

Byli jste vybráni do AZ kvízu Junior. Probuďte v sobě chytrého školáka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
AZ kvíz Junior je vedle Bludiště snad nejznámější televizní soutěží, v níž vystupují děti. Otázky zde kladené by měl zvládnout každý šprt – ale někdy dají zabrat i dospělým. Otestujte své vědomosti v tomto kvízu o deseti otázkách, na které dokáže odpovědět každé chytré dítě.

AZ kvíz je populární televizní soutěž, která se začala vysílat v posledních letech minulého století. Jedná se o vědomostní soutěž s lákavými cenami, přičemž ten nejlepší strefuje políčka s finančními částkami. Tato soutěž byla plná soutěžících, přejících i nepřejících.

AZ kvíz Junior je odnož AZ-kvízu, ale na rozdíl od originálu v této soutěži hrají děti. Pravidla přitom zůstávají stejná. I děti hrají o zajímavé ceny, úměrné jejich věku. Také otázky jsou poupravené tak, aby na ně mladší jedinci dokázali odpovědět. Pochopitelně to nejsou vždy jednoduché otázky a někdy dají zabrat i rodičům, kteří se na AZ kvíz Junior dívají se svými ratolestmi. Někdy vyjde najevo, že děti vědí mnohem více než jejich rodiče. To nejzajímavější na tom je, že právě puberťáci jsou často více soutěživí než dospělí a také berou prohru optimističtěji, jsou rádi, že to alespoň zkusili.

Otázky, které se v tomto pořadu připravují, skutečně čerpají ze školních osnov, rozhodně nejsou cucány z prstu jen na základě toho, že jedno procento dětí o tom někdy slyšelo.

V této soutěži se utkávají jen ti nejlepší z nejlepších, soustředění nedospělí, kteří se na učivo hodně zaměřují. Chcete si s nimi změřit síly? Myslíte si, že skutečně znáte odpověď na všechno? Pokud ano, ponořte se s námi do tohoto kvízu, který ve vás probudí dřímajícího školáka. Nikdo z nás není dokonalý, nikdo neví všechno. Proto byste tento kvíz neměli provádět jen proto, že si potřebujete dokázat, že jste chytřejší než všichni ostatní. Spíše v sobě probuďte to zvídavé dítě, které je ochotno neustále se učit novým věcem. Sami uvidíte, že pak budete mnohem soustředěnější a snáze si vybavíte odpovědi na otázky. Otázky budou o všem možném, o přírodě, vědě i o matematice. Přejeme vám mnoho úspěchů při plnění kvízu a věříme, že ho zvládnete levou zadní. A pokud ne, alespoň si osvěžíte svou paměť a možná se přiučíte něčemu novému. Od toho jsme lidi, abychom se neustále učili novým věcem. Pamatujte, že pokud uznáte svou chybu, budete ji moci napravit.

A nyní se již vrhneme na samotný kvíz, který vás možná překvapí svou jednoduchostí. Pokud odpovíte na všechno správně, dávali jste ve škole výjimečně velký pozor.

Doufáme, že se vám náš kvíz líbil. Tyto otázky jsou poměrně jednoduché a věříme, že jste se u nich bavili. Každý, kdo ve škole dával pozor, by měl odpovědět správně. Jsme přesvědčeni, že jste alespoň na některé dokázali odpovědět bez zaváhání.

Zdroje článku: