Kino z gauče: Ty nejsledovanější horory roku 2022, které nabízí Disney+, SkyShowtime, HBO Max a Netflix

Kino z gauče: Ty nejsledovanější horory roku 2022, které nabízí Disney+, SkyShowtime, HBO Max a Netflix
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2022 byl pro hororový žánr jedním z nejpestřejších za několik posledních desetiletí. Uplynulý rok spatřilo světlo světa mnoho úspěšných hororů, které umí pobavit i vyděsit diváky, a to i na streamovacích platformách.

Barbarian (Barbar) na Disney+

Debut režiséra a komika Zacha Creggera se točí okolo příběhu ženy, která zjistí, že dům, jenž si pronajala, už pronajatý je – v domě se nachází už jiný, předchozí podnájemník. Nakonec nejde o žádnou tragédii a žena se rozhodne, že se s druhou osobou v domě pokusí vycházet.

Ani jeden z nich však netuší, jaká jízda je čeká. Zvraty v tomto filmu jsou šílené. Jakmile si diváci myslí, že už vědí, co se bude dít dál, film se promění v nepředvídatelnou smršť událostí. Solidně natočený hororový thriller nemá nic, co by se mu dalo vytknout.

Herecké obsazení (Georgina Campbell, Bill Skarsgård, Justin Long, Jaymes Butler, Richard Brake aj.) funguje dobře.

Nope (Nene) na SkyShowtime

Zatímco většina lidí si horory spojuje s nízkými rozpočty, nejnovější film Jordana Peeleho Nope se vrací k velkému hororovému eposu.

Přišel další den, který mohl být stejný jako tisíce jiných, které sourozenci Haywoodovi na své malé koňské farmě prožili. Jenže se stalo něco nevysvětlitelného – „cosi“ jim zabilo otce. Bylo to snad UFO? Okolí farmy je stále znepokojivější a strach a napětí nabírá na obrátkách. OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer) o žádné záhady nestojí, ale podivnostem budou muset přijít na kloub.

Prey (Predátor: Kořist) na Disney+

Na světě je další přírůstek do rodiny filmů s Predátorem. Tvůrci prvního Predátora neměli původně v úmyslu točit pokračování a v plánu byl pouze jeden akční horor. Diváci však chtěli další vesmírná monstra, a tak se točilo dál.

Tentokrát se divák dozví něco z historie, protože s mimozemskou hrozbou se musí vypořádat kmen Komančů v roce 1719. Celou atmosféru dotváří natáčení v exteriérech. Velká otevřená krajina vytváří nádherné obrazy, ale také pocit izolace, jenž jen zvýrazňuje hrůzu z neznáma. Proti mimozemské hrozbě se postaví Amber Midthunder, Dakota Beavers, Dane DiLiegro, Stormee Kipp, Michelle Thrush, Julian Black Antelope, Nelson Leis.

Men na HBO Max

Britský horor z dílny Alexe Garlanda přivádí do děje ovdovělou ženu Harper (Jessie Buckley), která odjíždí na malebný venkov, aby se vyrovnala se ztrátou, kterou v životě zažila. Okolní příroda je sice krásná, ale zároveň znepokojující. Žena má tísnivý pocit, že ji kdosi zpoza stromů sleduje.

Film je strašidelný od začátku do konce, ideální na sledování při pobytu na chatě uprostřed lesů. Jedno zděšení střídá druhé a divák ani nemá čas se z jednoho šoku vzpamatovat, neboť hned přichází další. Je to jeden z těch filmů, které skutečně posouvají hranice a nenechají kámen na kameni, jako by jeho hlavním cílem bylo, aby vám znovu a znovu spadla čelist. Film je třeba vidět více než jednou a je dost pravděpodobné, že z něj každý bude mít jiný pocit.

Scream VI (Vřískot 6) na Netflixu

Sestry Samantha a Tara a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Chtějí zapomenout na nejhorší dny svého života a odstěhují se do New Yorku. Čeká je nový život. Jenže plán moc nevyšel a objevuje se nový, ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení.

Také se poprvé od Vřískotu 2 vracejí na scénu postavy Sidney Prescott, Dewey Riley a Gale Weathers.

Zdroje článku: