Julia Roberts si popularitu získala úsměvem, Sandra Bullock pro slávu předvedla drsňačku, která chrochtá a řídí autobus

Julia Roberts si popularitu získala úsměvem, Sandra Bullock pro slávu předvedla drsňačku, která chrochtá a řídí autobus
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 2014 o sobě Sandra Bullock dala vědět ve velkém stylu. Bylo to hlavně kvůli největšímu výdělku, který jako žena dokázala ten rok v Hollywoodu získat. A bylo to zaslouženě. Sandra nebyla oslňující kráskou, ale spíš vypadala jako „holka od vedle“.

Doma se spíše mluvilo o hudbě. Otec ji vyučoval a matka byla v mládí v Německu operní zpěvačkou. Sandra tak trávila dětství a dospívání na dvou místech. To nebylo úplně snadné, protože operní sezóna byla v Německu dost dlouhá a mezi americkou mládež nějak nezapadala. Nebyla podle amerického vzoru hezká a spolužáci jí to dávali hodně jasně najevo. Šikany se zbavila až na střední škole. Našla si své místo v kolektivu mažoretek a v anketách bývala vždy ta sympatická.

Když dosáhla plnoletosti, rozhodla se za dosavadním životem udělat tlustou čáru a odjela studovat herectví na druhou stranu USA, z dosahu rodičů. Po roce v Greenville se rozhodla pro velký krok a odjela hledat štěstí do New Yorku. Přes den navštěvovala kurzy herectví, večer pracovala v baru.

Po čase se rozhodla opět ke stěhování do města, které dává hercům nejvíce příležitostí. V Los Angeles už to šlo dobře. Asi nejvíce pozornosti na sebe upoutala ve futuristickém snímku Demolition Man, kde si zahrála policistku Leninu Huxley a za parťáka měla slavného „Ramba“. Za snímek byla sice nominovaná na Zlatou malinu, ale už se o ní vědělo. Sympatie si získala až o rok později v kasovním trháku Nebezpečná rychlost. Za pár let ukázala i svou romantickou stránku jako Kate v Domě u jezera a znovu přivedla diváky do kina s filmem Gravitace. To už byl okamžik, kdy si mohla diktovat, kolik za roli dostane.

Úspěch neměla rozhodně zadarmo. V akčních filmech většinu riskantnějších scén natáčela bez dublérek. Na každý film se pečlivě připravila, ať už šlo o podstoupení odvykací léčby, nebo nekonečného drilu v posilovně.

Ani jí se nevyhnuly propadáky, ale vždy dokázala neúspěch vyrovnat dalším filmem, na který se rádi do kin přišli podívat miliony diváků po celém světě. Vydělané miliony ráda věnuje na charitu a podobně jako její parťák z Nebezpečné rychlosti Keanu Reeves si nepotrpí na okázalý životní styl. Nejvíce se věnuje Červenému kříži – kromě peněz je také dárkyní krve.

Prvního ledna si můžete herečku připomenout ve filmu Ztracené město po boku Channinga Tatuma na Primě. Sandra si střihla roli trochu podivínské spisovatelky románů pro ženy, která si proti své vůli prožije únos a také největší dobrodružství svého života. Malinkou roličku si ve filmu zahrál Brat Pitt.

Zdroje článku:
  • csfd.cz,
  • Staré dobré časy 12(23, vydav. RF Hobby)