Jakub z Ulice žárlí a dělá naschvály

Jakub z Ulice žárlí a dělá naschvály
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tenhle týden byl pro Karlu velmi psychicky náročný. Její románek s Jakubem Štěpánkem se vymkl z rukou. Od chvíle, kdy si Jakub uvědomil, že Karla vlastně nadále spí s Kryštofem – a svým způsobem je tak trápí a podvádí oba, nejde nic, jak by mělo.

Jakuba štve, že Karla spí s vlastním manželem

Jakub od začátku věděl, že je Karla vdaná, má malé děti a že zřejmě nebude chtít z manželství odejít. Přesto ho deptá vědomí, že se od něj pokaždé vrací domů za Kryštofem, s nímž nadále spí. V poslední době si proto žárlivý milenec začal pohrávat s ohněm. Využívá všelijakých – byť naprosto nevhodných – situací, aby mohl s Karlou strávit víc času. V pondělí se dokonce neohlášeně objevil přímo u ní doma. Pro vystresovanou policistku to rozhodně nebylo příjemné překvapení.

Lež daleko nedojde, ale hodně ublíží

Karlu kvůli ustavičnému lhaní a přetvářce trápí křeče, navíc je nesoustředěná a nejistá i při práci vyjednavačky, o kterou nedávno tolik stála. Jelikož nebyla ve formě, nezvládla výjezd a jistý mladík skončil v nemocnici, kde bojuje o život. Nejhorší ale je, že Jakub si vůbec neuvědomuje, kolik stresu Karle působí. Chybí mu jakákoli empatie a nic nebere vážně.

Jinak by přece nikdy nechodil na svatbu Marečkových. Musel vědět, že jeho přítomnost tam způsobí povyk a zbytečné napětí. Malér na sebe samozřejmě nenechal dlouho čekat. Jakub i Bruno se opili a začali si vyřizovat účty ručně.

Utrápená policistka takhle nemůže dál

Jakub se nezdráhá využít jakékoli příležitosti, aby se Karle vetřel do rodiny. Věrce pomáhá s tvůrčím psaním a ochotně jí upravil také svatební oznámení, na nichž byl nucen spolupracovat s Brunem. Ale ani to mu nevadilo, Brunův vztek si spíš nonšalantně vychutnával. Teď, když se s ním Karla unáhleně rozešla a požádala ho, aby přestal chodit i do Coolny, se nabízí otázka, jak bude zhrzený scenárista reagovat. Ustoupí s grácií do pozadí, nebo najde další způsob, jak Karle zkomplikovat život?

Zdroj článku:
  • autorský text