Hollywoodský krasavec Matt Damon ohrozil kvůli natáčení své zdraví. V jaké ze svých filmových rolí se podíval do vesmíru?

Hollywoodský krasavec Matt Damon ohrozil kvůli natáčení své zdraví. V jaké ze svých filmových rolí se podíval do vesmíru?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matt Damon je skutečně zapálený pro svou profesi. Kvůli rolím se nebojí extrémně přibrat i hubnout, a i přesto byl v roce 1998 prestižním magazínem People zvolen jako jeden z padesáti nejkrásnějších lidí světa.

Extrémně zhubnul

Známý americký herec a oscarový scénárista Matt Damon se narodil v Bostonu ve státě Massachusetts. Jeho celoživotní kamarád je také známý herec, Ben Affleck. V roce 1996 získal nepříliš významnou roli vojáka Ilaria ve snímku Odvaha pod palbou, kde hrál vojáka závislého na heroinu.

Kvůli pouhým dvěma natáčecím dnům v krátké době zredukoval svou váhu o 19 kilogramů, a dostal se na 50 kilo. V roli sice zaujal, ale jeho tělo bylo natolik rozhozeno, že musel i několik dalších let užívat léky, aby se organismus srovnal.

Nebojí se extrémů

Matt Damon je prototypem zapáleného herce. Málokdo by šel do takových extrémů jako on. Pro svou roli ve filmu Informátor z roku 2009 potřeboval pro změnu rychle přibrat 15 kilo. Takže se celý den nacpává hamburgery, které ještě zapíjí pivem. Nominace na Zlatý glóbus byla oprávněná!

Velmi záhy nato se zase potřeboval dostat do dobré formy, aby mohl ztvárnit roli Francoise Pienaara, což byl kapitán ragbyového týmu, který se spřátelil s Nelsonem Mandelou (toho si zahrál Morgan Freeman). Film Clinta Eastwooda Invistus: Neporažený vynese i tentokrát Mattu Damonovi nominaci na Zlatý glóbus a Oscara.

Obří projekt

Jedna z jeho nejvýznamnějších rolí je také hlavní úloha ve filmu Marťan. Při natáčení měl na sobě speciální skafandr, ve kterém byla umístěna světla, aby bylo herci vidět do tváře. Film se natáčel převážně ve Wadi Rum v Jordánsku, kde se nachází červeně zbarvená poušť, ale i v Americe a Maďarsku. Režisér Ridley Scott při natáčení velmi úzce spolupracoval s NASA, takže starty raket jsou skutečné.

Za roli ve filmu Marťan obdržel Matt Damon cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara.