Herec Patrick Dempsey v roli nejpřitažlivějšího muže roku 2023

Herec Patrick Dempsey v roli nejpřitažlivějšího muže roku 2023
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Časopis People každoročně vyhlašuje největšího fešáka na světě a Patrick Dempsey se už téměř před dvaceti lety hned dvakrát k tomuto titulu přiblížil a skončil na druhém místě. Jak to vypadá, zřejmě zraje jako víno, a tak se letos dočkal.

Populární herec a automobilový závodník uvedl, že je rád, že to přišlo v tomto věku. Věří, že ho to nakopne k další práci. Hvězda seriálu Chirurgové si převzala korunu pro „nejvíce sexy muže světa“ od Chrise Evanse, který se z tohoto titulu těšil minulý rok. Dempsey porazil finalisty Pedra Pascala, Timothée Chalameta, Ushera, Jamieho Foxxe, Jasona Kelce a Lennyho Kravitze. Mezi další příjemce titulu Nejsvůdnějšího muže patří Michael B. Jordan, John Legend, Paul Rudd, Brad Pitt, Harrison Ford a Mel Gibson, který byl prvním příjemcem časopisu v roce 1985.

Sedmapadesátiletý herec je považován za jednoho z nejhezčích mužů světa, zčásti kvůli tomu, že vystupoval jako Dr. Derek "McDreamy" Shepherd v úspěšném seriálu Chirurgové z lékařského prostředí. Titul však nebere příliš vážně, doma tím hodně pobavil své děti.

Jistou dávku přitažlivosti mu určitě přidává i jeho vášeň pro rychlé vozy. V lednu vtrhne do kin očekávaný snímek Ferrari (v USA už v prosinci), kde si prošedivělý sympaťák pořádně zajezdil a označil svou roli za tu nejlepší ve svém životě. Za volantem není žádný zelenáč a jel i skutečný závod 24 hodin Le Mans. Je součástí týmu Wright Motorsports.

Kromě závodění a herectví založil na počest své zesnulé matky organizaci se sídlem v Maine, která poskytuje péči a zdroje pro pacienty s rakovinou.

Kariéra

V seriálu Chirurgové se objevil jako neurochirurg Derek Shepherd ve více než 250 epizodách. Dempseyho kariéra však začala dvě desetiletí před premiérou lékařského dramatu. Svou první hlavní filmovou roli získal ve věku 21 let ve filmu In the Mood z roku 1987. Dempsey hrál skutečného amerického teenagera Sonnyho Wisecarvera, který se nechvalně proslavil ve 40. letech 20. století svými aférami se staršími ženami.

Diváci si ho vybaví nejspíš v podobné roli ve filmu Zajíček z roku 1989. I v tomto filmu se točil kolem starších žen, což se mu asi líbilo. Oženil se totiž v roce 1987, když mu bylo 21 let a jeho manželce Rochell Parkerové, která mu dělala manažerku, bylo 48 let.

Manželství mu vydrželo 7 let a později se vyjádřil, že hledal spíše matku, která by o něj pečovala. Podruhé už lovil v mladších vodách a po delším randění se oženil s vizážistkou Jillian Fink, se kterou v roce 2002 přivítal na svět dceru Talulu a o pět let později dvojčata Darbyho a Sullivana. 

V roce 2005 se poprvé představil divákům v seriálu Chirurgové. Vydržel tam celých 11 let a po celou dobu se to v seriálu točilo kolem romance s Meredith Gray, kterou hraje Ellen Pompeo. Šeptalo se, že chemie mezi herci byla tak silná, že manžel Ellen (Chris Ivery) chodil raději na natáčení s ní. Intimní scény snášel hodně špatně.

Patrick Dempsey a Ellen Pompeo
Patrick Dempsey a Ellen Pompeo | Zdroj: Jean_Nelson / Depositphotos

Patrick Dempsey nakonec požádal o uvolnění ze seriálu, protože se chtěl posunout v kariéře někam dál.

V roce 2015 bylo jeho manželství v ohrožení, ale po společné terapii manželé stáhli žádost o rozvod. Pár let si odpočinul od své nejznámější seriálové postavy a v 17. sezóně se do rodiny seriálu Chirurgové na skok vrátil. Protože jeho postava byla mrtvá, zjevoval se Meredith v okamžiku, kdy byla v kómatu kvůli komplikacím s COVID-19. Pompeo v roce 2020 přiznala, že mezi ní a jejím hereckým kolegou vždy byla velká náklonost a chemie fungovala tak, že to seriálovým postavám hodně prospělo.

Dempsey se v dubnu 2021 pro Variety zmínil, že si myslí, že jeho návrat do seriálu je „krásným způsobem, jak uzavřít“ milostný příběh Dereka a Meredith. 
Zdroje článku: