Grinch je už předvánoční klasika, slyšeli jste ale o těchto zajímavostech z natáčení?

Grinch je už předvánoční klasika, slyšeli jste ale o těchto zajímavostech z natáčení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Těžko říct, zda by na roli Grinche kývl Jim Carrey znova, nalíčit se a nosit jeho kostým totiž rozhodně nebyl žádný med. Z čeho byl kostým vyrobený a jak to udělali, že má Grinch tak žluté oči? To se dozvíte zde.

Bez Grinche, který nesnáší Vánoce, už by to snad ani žádné Vánoce nebyly. Zde je pár zajímavostí z natáčení slavného rodinného filmu, většina se samozřejmě týká hlavního protagonisty a hvězdného herce a baviče Jima Carreyho.

V maskérně víc, než na place

Během celého natáčení se Jim Carrey ocitl stokrát v maskérně, aby mu maskérky udělaly patřičně těžký, takřka nesnesitelný makeup. Líčily ho pokaždé více než tři hodiny a říká se, že aby Jim Carrey zvládl tuhle pravidelnou proměnu, učil se různé vojenské techniky na zvládání stresu.

Pro autenticitu cokoliv, teda aspoň ze začátku

Jim Carrey prý odmítal, aby mi byly oči upravovány následně v postprodukci. Tvrdil, že bez problémů zvládne nosit žluté kontaktní čočky po celou dobu natáčení. Časem to ale vzdal, čočky byly tak nesnesitelné a nepohodlné, že s nimi natočil jen necelou půlku filmu. 

Na jeho kostým oholili Jaka divokého

Přemýšleli jste někdy, z čeho je vlastně vyroben Grinchův kostým? Není to bavlna ani umělé vlákno, nýbrž srst Jaka divokého obarvena na zeleno. Podle všeho jeho srst dobře snáší barvu a ušít z ní kostým nebylo nijak složité. To ovšem neplatí pro Jima Carreyho, který ten kostým musel jako jediný stále nosit.

Anthony Hopkins měl odpracováno za jeden den

Vypravěčem celého příběhu byl Anthony Hopkins. Ten se své role zhostil bravurně, a to tak, že bez jakýchkoliv problémů a opakovaných přeřeků namluvit celý svůj text během jednoho dne. Dokonce nebylo třeba ani dodatečně vyprávění nijak upravovat, je to prostě třída.

 

Zdroje: