Globální online filmový festival We Are One už jede

Globální online filmový festival We Are One už jede
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letos se bohužel slovutných filmových festivalů, na které jsme zvyklí, nedočkáme. To ale neznamená, že virus kulturu přemůže. Ba naopak – Cannes, Berlinale, Karlovy Vary a spousta dalších akcí se spojili, aby uspořádali jeden festival nazvaný We Are One.

Týden plný kulturních akcí

Máte celý týden na to, abyste si vybrali z celé série programů, které můžete vidět z pohodlí vašeho domova nebo klidně při pikniku v parku. Festival nabízí více než stovku filmů ze 35 zemí, celou řadu besed a doprovodných programů. Celkem se do akce zapojilo 21 významných filmových festivalů z celého světa.

Rozhovory i nové snímky

Festival rozhodně má co nabídnout! Můžete se podívat na rozhovory s filmovými tvůrci – účast přislíbil mexický režisér Guillermo del Toro, který stojí za Hobitem nebo Hellboyem. Rozhovor poskytne i jednaosmdesátiletý detroitský rodák s italskými kořeny, režisér Francis Ford Coppola, který je tvůrcem legendárních snímků Kmotr.

Ohledně premiér už je jasné, že bude uveden španělský muzikál Dantza od Telmo Esnale, Beautiful Things od Giorgia Ferrera nebo dokument Joshe Swadea.

Připojte se a vyberte si, co se vám v programu bude nejvíce líbit. Dobrovolné finanční příspěvky budou pak poslány na charitu a budou použity pro boj se světovou pandemií koronaviru.