Gentleman Jack: Ani v druhé řadě seriálu to lesbička v 19. století nemá snadné

Gentleman Jack: Ani v druhé řadě seriálu to lesbička v 19. století nemá snadné
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pozorovat Suranne Jonesovou, jak si počíná jako Anne Listerová, je zábava. Je brilantní, sebevědomá a silná. Gentleman Jack, seriál BBC, který se opět vysílá na HBO (streamování na HBO Max), navazuje na úspěšnou úvodní sezónu, která diváky přenesla do Halifaxu roku 1834.

Druhá série má opět osm epizod a sleduje životní příběh Anny Listerové, která se tajně vdala za svou přítelkyni Anne Walker (Sophie Rundle), 140 let předtím, než byly ve Spojeném království legálně umožněny sňatky lidí stejného pohlaví. Příběh čerpá z pěti milionů slov obsažených v jejich denících, které byly asi ze šestiny zakódované, protože tato pozoruhodná bytost měla mnoho vztahů se ženami, a to v Anglii 30. let 19. století nebylo zrovna běžné.

V této sérii se Anna soustředí hlavně na své obchodní aktivity, protože právě peníze jsou pro ni nezbytné, aby si splnila své plány. Druhou linkou série zůstává její milostný život, který je na rozdíl od obchodu dynamický, romantický a zcela jedinečný. Jonesová opět září a předvádí svůj talent a charisma, které k její osobě patří.

Na skok do 1. sezóny

Halifax, 1834. Čtyři týdny po tajné svatbě v kostele v Yorku, kde si dvě ženy vyměnily prsteny, se otvírá příběh ženy, která se vrátila z dalekých cest domů, aby si vybudovala společenské postavení a zvelebila zchátralý rodinný majetek, který zdědila.

Cílevědomá a prohnaná Anna potřebuje hlavně peníze a oděná v černém od hlavy až k patě je odhodlaná pro své plány udělat vše, co bude možné.

A příběh pokračuje

Pro milovníky strhujícího, romantického a skvěle napsaného historického dramatu Sally Wainwright to byly dlouhé tři roky čekání. První série byla tak brilantní, že zplodila festival v Halifaxu, sochu lesbičky z 19. století a zástupy fanoušků po celém světě. Seriál si vysloužil pověst jednoho z největších britských dobových dramat.

Velkou zásluhu na úspěchu má samotná představitelka Suranne Jonesová, která vytvořila Listerovou jako nekompromisní, ale zároveň lehkomyslnou a křehkou bytost, přetékající velkolepými gesty a srdcem.

Se svou milovanou Annou Walkerovou bude mít hodně starostí a se získáváním peněz ještě více, protože musí uskutečnit své velkolepé a smělé plány.

Zdroj článku: